Nem jutottunk főszerephez Katowicében

jan 12, 2019 | Hírek

Kreiss Fanni szerepelt a legjobban katowicei női tőr egyéni Világkupa-versenyen. Az újpesti tőröző a 32-ben a szülés után visszatérő, olimpiai és világbajnok olasz Di Franciscától szenvedett vereséget

Nem kerültek könnyű ágra a nagyar női tőrözők a katowicei Világkupa-verseny 64-es főtábláján, és sajnos, nem is sikerült a bravúr a mieinknek… Kezdődött a nap azzal, hogy a három főtáblára jutott tőrözőnk közül kettő egymással került szembe, Kreiss Fanni 15:8-ra legyőzte Lupkovics Dórát. Folytatódott úgy, hogy az örökifjú Mohamed Aida az orosz “új hullám” egyik képviselőjével, Ivanovával találkozott, és bizony, nem volt sok esélye, 8:15 lett a vége. 

A legjobb 32 között az előző napon legjobb indexet produkáló Fanni nem járt szerencsével, mivel az olaszok szülés után Világkupa-győzelemmel visszatérő világklasszisa, Elisa Di Francisca következett. Az újpesti tőröző közel járt a bravúrhoz, ám az végül nem jött össze, az itáliai 15:12-re győzött, és ezzel véget ért az egyéni versenynap a mieink számára. 

Folytatás vasárnap a csapatversennyel, melyen a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Pásztor Flóra összeállítású válogatott lép pástra. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr Világukpa, Katowice, 195 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Lupkovics 15:8, Mohamed-Ivanova (orosz) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kreiss-Di Francisca (olasz) 12:15.

Végeredmény: 1. Inna Deriglazova (orosz), 2. Leonie Ebert (német), 3. Arianna Errigo (olasz) és Lee Kiefer (amerikai), …19. Kreiss Fanni, …49. Mohamed Aida, …55. Lupkovics Dóra, …69. Kondricz Kata, 70. Mesteri Viktória, …90. Pásztor Flóra, …125. Tóth Janka, …127. Zámbó-Gólya Fruzsina, …137. Szalai Szonja, …139. Hajas Nóra, …142. Kókai Csilla.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események