Nem mi voltunk a főszereplők

márc 3, 2019 | Hírek

Női tőrcsapatunk (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida) 10., a férfiak (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás) 18. helyen zártak a kairói Vk-versenyen.

Harmadszor sem sikerült legyőzni ebben az esztendőben a németeket, holott ezúttal tartalékosan álltak fel, egyik legjobbjuk, Sauer hiányzott. Valamiért azonban nem megy ellenük a mieinknek, ezúttal a kairói Világkupa nyolcaddöntőjében maradtunk alul velük szemben 45:37-re. A második asszóban vették át a vezetés, és ekkor még sikerült fordítania a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida összeállítású válogatottnak. Ám amikor az ötödik párban ismét a németeknél volt az előny, onnan már nem volt visszaút. Sajnos, egyik vívónk sem tudott pluszt hozni, márpedig úgy nem lehet nyerni. A folytatásban előbb Ukrajna ellen 45:24-re győzött, majd Kanada ellen 44:32-re kikapott a válogatott, amely ezzel a tizedik helyen végzett.

Lupkovics Dóri, Kreiss Fanni, Mohamed Aida és Kondricz Kata a tizedik helyen végzett.

Gyorsan tegyük hozzá, az olimpiai kvalifikáció májusban kezdődik, igazából akkor kell majd háromszor visszavágni, pontosabban visszaszúrni a németeknek…

A férfiak versenyét egészen röviden elintézhetjük: nem sikerült. Pedig Dósa Daniék nagy előnyt szereztek a brazilok elleni meccs elején, ám a második körben éppen azok adták el a fórt, akik az elsőben megszerezték… A hajrában pedig nem sikerült fordítani, így a 18. helyet szerezte meg a Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás összeállítású csapat.

Eredmények. Férfi és női tőr Világkupa, Kairó.

Férfi tőrcsapat, 21 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Brazília 39:45 (Mátyás 0, Dósa -2, Frűhauf -4).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Franciaország, 3. Olaszország, …18. Magyarország (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás).

Női tőrcsapat, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 37:45 (Mohamed 0, Kondricz -4, Kreiss -4).

A 9-12. helyért: Magyarország-Ukrajna 45:24 (Kreiss +14, Kondricz +7, Mohamed 0).

A 9. helyért: Magyarország-Kanada 32:44 (Kondricz -3, Kreiss -3, Lupkovics -6).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Franciaország, …10. Magyarország (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM