Nem sikerült az előrelépés

dec 14, 2019 | Hírek

Egyetlen versenyben maradt vívónk, Dósa Dániel, a 64-es főtábla első körében kikapott az olasz Nistától a tokiói férfi tőr egyéni Világkupa-versenyen, egyben olimpiai tesztviadalon. 

A nagyszerűen sikerülő csoportköre után a szombat már nem úgy jött össze Dósa Daninak, ahogy szerette-szerettük volna. Első számú tőrözőnk a tokiói Világkupa-verseny 64-es főtábláján az olasz Nistával került szembe. Az itáliai kellemetlen ellenfél, jelenleg az ötödik-hatodik számú olasz vívó, de Dani mostanában oldott már meg nehezebb feladatokat is. Ezt viszont nem sikerült. Nista biztosan, 15:8-ra nyert, és ezzel a magyar miniküldöttség számára véget is ért az ázsiai kaland. 

A tokiói Világkupán már az olimpiára készültek a szervezők.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Tokió, 212 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Nista (olasz) 8:15.

Végeredmény: 1. Alessio Foconi (olasz), 2. Maxime Pauty (francia), 3. Alekszej Cseremisinov (orosz) és Daniele Garozzo (olasz), …38. Dósa Dániel, …118. Frűhauf Benjámin, …193. Pórfy Tamás. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM