Nem tetszett Acapulco

máj 8, 2023 | Hírek

Az is kérdéses volt, ki tud-e állni az acapulcói Vk-n a magyar férfi tőrcsapat, mivel annak összes tagja összeszedett egy nagyon kellemetlen vírust. Végül elindultak, és a 13. helyen végeztek a mieink

A jegyzőkönyvek tanúsága alapján nem sokat változott a helyzet férfi tőrcsapatunk háza táján. Szemes Gergő és Dósa Dani hozza azt a szintet, ami megfelelő lehet akár az olimpiai kvalifikációhoz is, a társak azonban még nem tudják hozzátenni ehhez azt, ami szükséges. Legalábbis az acapulcói Világkupán ez derült ki. A Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Szemes Gergő, Tóth Gergely összeállítású csapat a “bemelegítő körben” 45:16-ra legyőzte Puerto Ricó-t a 16 közé jutásért, a nyolcaddöntőben pedig az esélyesebbnek számító, egyéni olimpiai bajnok Cheunggal felálló Hongkong következett. 

Megint csak a hivatalos dokumentum alapján Dósa Danit le kellet cserélni első, remekül megvívott asszója után, így ő és Gergő hiába teljesített +8-cal, mégsem volt reális esélyünk a győzelemre, 35:45-re nyertek az ázsiaiak. Nem volt ez másként a következő mérkőzésen sem, a németek ellen a 9-16. helyért Dani és Gergő +16-ot vívott össze, mégis 45:43-ra kikaptunk. Sovány, de vigasz, hogy a folytatásban két, egyáltalán nem gyenge alakulatot, Nagy-Britanniát és Ukrajnát sikerült legyőzni, utóbbit úgy, hogy Tóth és Frűhauf vitte a csapatot. 

Ezzel a 13. helyen végzett a válogatott, és ennél több kell majd a bravúrhoz, az esetleges olimpiai kvalifikációhoz. Ugyanakkor a hajnali órákban a helyszínen tartózkodó Szabó István válogatott edző arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a csapatverseny előtt még az is kérdéses volt, pástra tud-e lépni a válogatott, mivel annak valamennyi tagja összeszedte azt a helyi vírust, melynek következtében több időt tölt el a mellékhelységben, mint azon kívül… 

Jobbulást kívánunk, és mindezek tükrében pláne emeljük ki Dósa Danit és Szemes Gergőt, akik négy, fontos meccsükön +17-es, illetve +21-es indexszel zártak, egyszer sem vívtak mínuszt. Mi lett volna, ha egészségesek…? 

Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa, Acapulco, 27 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Puerto Rico 45:16 (Szemes +12, Frűhauf +10, Tóth +7).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Hongkong 35:45 (Dósa +5, Szemes +3, Tóth -8, Frűhauf -10).

A 9-16. helyért: Magyarország-Németország 43:45 (Dósa +9, Szemes +7, Tóth -8, Frűhauf -10).

A 13-16. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 45:37 (Szemes +11, Dósa +3, Tóth -6).

A 13. helyért: Magyarország-Ukrajna 45:36 (Tóth +5, Frűhauf +4, Szemes 0).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Olaszország, 3. Franciaország, …13. Magyarország (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Szemes Gergő, Tóth Gergely). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események