Németh András jutott a főtáblára Párizsban

jan 11, 2019 | Hírek

A patinás párizsi férfi tőr egyéni Világkupa-verseny első napi selejtezőjét követően a hatból egyetlen magyar, Németh András jutott be a legjobb 64 közé. Folytatás szombaton, hajrá, Andris!

A rossz hír: mindössze hat magyar vívó vállalta a megmérettetést a párizsi Világkupa-versenyen, annak ellenére, hogy a viadal a hazai ranglistára is válogat. Konklúzió: vagy nincs nagy harc a válogatottságért, vagy nem bíznak a mieink a pontot érő 64 közé jutásban. A jó hír: mind a hat magyar továbblépett a csoportkörből. Konklúzió: érdemes ezt megpróbálni… 

Németh András bejutott a párizsi Vk-verseny főtáblájára.

A rossz hír: a direkt kieséses folytatás azért már hagyott kivánnivalót maga után… Legnagyobb fájdalmunk Dósa Dani okán lehetett, aki a 96 közé jutásért 15:14-re kapott ki a hongkongi Litől. Konklúzió: tehetségünk áttörése tovább várat magára, de bízunk benne, hogy már nem sokáig. Ugyanebben a körben búcsúzott Frűhauf Benjámin, míg egy kanyarral hamarabb esett ki Kiss Dániel és Mészáros Tamás. A főtáblára jutással Mátyás Bálint és Németh András próbálkozhatott. A jó hír: Andrisnak sikerült a szép eredmény. New York-ban élő korábbi junior Eb-bronzérmesünk a holland Gaicont verte simán, 15:5-re, érdemes ezt erőltetni…! Bálint a lengyel Rzadkowskitól 15:10-es vereséget szenvedett. 

Folytatás szombaton a főtáblán – Németh Andrissal!

Eredmények. Férfi tőr Világkupa, Párizs, 254 induló. A csoportmérkőzéseken: Mátyás Bálint 5 győzelem/1 vereség, Frűhauf Benjámin 4/2, Dósa Dániel 3/3, Németh András 3/3, Mészáros Tamás 3/3, Kiss Dániel 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 160 közé jutásért: Kiss-Poscharnig (osztrák) 12:15, Mészáros-Jeung (hongkongi) 12:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Mátyás-Becu (francia) 15:9, Németh-Li (kínai) 15:8, Dósa-Li (hongkongi) 14:15, Frűhauf-Akmetov (orosz) 11:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Németh-Gaicon (holland) 15:5, Mátyás-Rzadkowski (lengyel) 10:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Németh-Massialas (amerikai).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.