Nincs magyar hölgy 64-ben Dohában

jan 26, 2019 | Hírek

Kun Anna és Budai Dorina nem jutott be a 64-es főtáblára a dohai női párbajtőr egyéni Grand Prix-versenyen. A sikeres csoportkört követően egy asszót kellett volna nyerniük - sajnos, nem sikerült.

Budai Dorina és Kun Anna egyaránt egyetlen vereséggel zárta a csoportkört. Ez ahhoz volt elegendő, hogy “felmentést kapjanak” a direkt kieséses szakasz első köre alól, ahhoz viszont nem, hogy közvetlenül a főtáblára jussanak. A 64-be jutásért Dorina az észt Differttől kapott ki 15:10-re. Tán ennél is fájdalmasabb volt Anna búcsúja, aki nagyszerű vívással szerzett jelentős előnyt, ám végül hosszabbításos, 11:10-es vereséget a kétszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes olasz Fiamingótól

Ezzel a katari Grand Prix vasárnapi főtábláján egyedül Rédli Andrásért szoríthatunk.

Eredmények. Női párbjtőr egyéni Grand Prix, Doha, 164 induló. A csoportmérkőzéseken: Kun Anna 5 győzelem/1 vereség, Budai Dorina 4/1 (továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Budai-Differt (észt) 10:15, Kun-Fiamingo (olasz) 10:11.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események