Nincs magyar tőröző a 32 között

jan 19, 2019 | Hírek

Sem az Aix-en-Provance-i férfi, sem a zágrábi női tőr junior Világkupa-versenyen nem jutott magyar vívó a legjobb harminckettő közé. Igaz, utóbbi helyszínen a legjobbjaink nem is léptek pástra.

Aix-en-Provance-ban és Zágrábban egyaránt rendkívül erős junior Világkupa férfi, illetve női tőr versenyt rendeztek – a mieink számára túl erősnek bizonyultak a versenyek. Franciaországban a férfiak szerepeltek, és az öt magyar közül a 15 éves Szemes Gergő és Maior Mátyás jutott el a legjobb 64-ig, ott azonban mindketten vereséget szenvedtek 

Női tőrben a zágrábi Vk nem számított a hazai válogatók közé, és a honi ranglista első három helyezettje nem is indult el a viadalon. Az indulást vállaló két magyar közül Hanzl Lilla jutott be a legjobb 64 közé – ott búcsúzott. Vasárnap mindkét helyszínen a csapatversenyt rendezik.

Eredmények. Junior férfi tőr Világkupa, Aix-en-Provance, 182 induló. A csoportmérkőzéseken: Szemes Gergő 4 győzelem/2 vereség, Maior Mátyás 4/2, Mihályi Andor 4/2, Nedeljkovic Mateja 2/4 (továbbjutottak), Suha Ádám 1/5 (kiesett).

A legjobb 128 közé jutásért: Nedeljkovic-Roussel (monacói) 12:15. 

A legjobb 64 közé jutásért: Szemes-Koval (orosz) 15:3, Maior-Chen (amerikai) 15:13, Mihályi-Guillaume (francia) 6:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Szemes-Jurkiewicz (lengyel) 10:15, Maior-Giacon (holland) 12:15.

Végeredmény: 1. Tommaso Marini (olasz), 2. Anton Borodacsev (orosz), 3. Veljko Cuk (szerb) és Geoffrey Tourette (amerikai), …42. Szemes Gergő, …46. Maior Mátyás, …85. Mihályi Andor, …133. Nedeljkovic Mateja, …159. Suha Ádám.

Junior női tőr Világkupa, Zágráb, 166 induló. A csoportmérkőzéseken: Hanzl Lilla 4 győzelem/1 vereség, Horváth Lilla 2/4.
A legjobb 64 közé jutásért: Hanzl-Tomczak (lengyel) 15:6, Horváth-Caride (portugál) 6:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Hanzl-Grimaldi (olasz) 8:15.

Végeredmény: 1. Sylvie Binder (amerikai), 2. Lauren Scruggs (amerikai), 3. Delphine Devore (amerikai) és Alice Recher (francia), …45. Hanzl Lilla, …108. Horváth Lilla.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Negyedik és ötödik hely szombatra

Az elmúlt két nap éremesője után a női kardcsapat negyedik, és a férfi párbajtőrcsapat ötödik helyével folytatódott Bázelban az Európa-bajnokság.

Bravúros ezüstérmek Bázelből

Két “meglepetéscsapatunk”, a női párbajtőr és a férfi tőr – utóbbi 21 év után is nagyszerű ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon. Gratulálunk!

Nagyszerű nap: két ezüst, egy bronz

Pusztai Liza és Siklósi Gergely ezüst-, Andrásfi Tibor bronzérmet nyert a bázeli Európa-bajnokságon. Gratulálunk a vívóknak és az edzőknek!

Átadták a Fair play-díjakat

A MOB Fair Play Bizottságának díjátadó gáláján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen díjazták Téglási György, a válogatott orvosát és Szepesi László vívóedzőt.

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Élő eredmények

Közelgő események