Nincs magyar tőröző a 32 között

jan 19, 2019 | Hírek

Sem az Aix-en-Provance-i férfi, sem a zágrábi női tőr junior Világkupa-versenyen nem jutott magyar vívó a legjobb harminckettő közé. Igaz, utóbbi helyszínen a legjobbjaink nem is léptek pástra.

Aix-en-Provance-ban és Zágrábban egyaránt rendkívül erős junior Világkupa férfi, illetve női tőr versenyt rendeztek – a mieink számára túl erősnek bizonyultak a versenyek. Franciaországban a férfiak szerepeltek, és az öt magyar közül a 15 éves Szemes Gergő és Maior Mátyás jutott el a legjobb 64-ig, ott azonban mindketten vereséget szenvedtek 

Női tőrben a zágrábi Vk nem számított a hazai válogatók közé, és a honi ranglista első három helyezettje nem is indult el a viadalon. Az indulást vállaló két magyar közül Hanzl Lilla jutott be a legjobb 64 közé – ott búcsúzott. Vasárnap mindkét helyszínen a csapatversenyt rendezik.

Eredmények. Junior férfi tőr Világkupa, Aix-en-Provance, 182 induló. A csoportmérkőzéseken: Szemes Gergő 4 győzelem/2 vereség, Maior Mátyás 4/2, Mihályi Andor 4/2, Nedeljkovic Mateja 2/4 (továbbjutottak), Suha Ádám 1/5 (kiesett).

A legjobb 128 közé jutásért: Nedeljkovic-Roussel (monacói) 12:15. 

A legjobb 64 közé jutásért: Szemes-Koval (orosz) 15:3, Maior-Chen (amerikai) 15:13, Mihályi-Guillaume (francia) 6:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Szemes-Jurkiewicz (lengyel) 10:15, Maior-Giacon (holland) 12:15.

Végeredmény: 1. Tommaso Marini (olasz), 2. Anton Borodacsev (orosz), 3. Veljko Cuk (szerb) és Geoffrey Tourette (amerikai), …42. Szemes Gergő, …46. Maior Mátyás, …85. Mihályi Andor, …133. Nedeljkovic Mateja, …159. Suha Ádám.

Junior női tőr Világkupa, Zágráb, 166 induló. A csoportmérkőzéseken: Hanzl Lilla 4 győzelem/1 vereség, Horváth Lilla 2/4.
A legjobb 64 közé jutásért: Hanzl-Tomczak (lengyel) 15:6, Horváth-Caride (portugál) 6:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Hanzl-Grimaldi (olasz) 8:15.

Végeredmény: 1. Sylvie Binder (amerikai), 2. Lauren Scruggs (amerikai), 3. Delphine Devore (amerikai) és Alice Recher (francia), …45. Hanzl Lilla, …108. Horváth Lilla.

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM