Nincs már üres hétvége

okt 6, 2023 | Hírek

A hétvégén folytatódnak a 2023/24-es szezon hazai, korosztályos válogatói. Ezúttal Gödöllőn rendeznek junior kard, és a Törekvésben kadet tőr Magyarkupa-fordulót.

Elérkezett az október, úgyhogy kezdhetünk hozzászokni ahhoz, hogy karácsonyig nem lesz olyan hétvége, amikor valahol, valamilyen korosztályban, nem rendeznek válogató versenyeket a 2023/24-es szezonra. 

Ezen a hétvégén a kadet tőr korosztályban rendeznek dupla Magyarkupa-fordulót, és a két héttel ezelőtti szezonnyitó eseményhez hasonlóan ezúttal is a Törekvés kőbányai vívótermében gyülekeznek a fiatalok. A korosztályok mindkét nem esetében alaposan kicserélődtek, az “állandóságot” Kollár Anna jelenti, aki az idény eddigi, rövid időszakában már letette névjegyét a kadetok és a juniorok között is. Rajta kívül azonban nagy küzdelmek alakulhatnak ki a szezon végi, világversenyes helyekért. 

Így lesz ez a junior kard korosztályában is, amely már a második hazai válogató versenyét rendezi, ezúttal Gödöllőn, a Batizi-Benkő Vívócsarnokban. Természetesen sokkal többet nyomnak a latban majd az évad nemzetközi versenyei, ám azért a presztízs is igen fontos ebben a fegyvernemben, úgyhogy nagy küzdelmek várhatóak szombaton. 

Minderről természetesen honlapunkon és Facebook-oldalunkon egyaránt beszámolunk. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események