Nincs új a Felkelő Nap alatt

dec 13, 2019 | Hírek

Ezúttal is egyedül Dósa Dániel jutott a legjobb 64 közé a tokiói férfi tőr Világkupa-selejtezőjén. Legjobb tőrözőnk remek, veretlen csoportkör után további folytatás nélkül jutott a szombati főtáblára

Dósa Dani egyre jobb formába lendül – legalábbis a jelek szerint. A tokiói, nagyon erős Világkupán, hibátlan csoportkört produkált a Törekvés vívója, akit megszúrni is alig tudtak. Negyedik legjobb indexszel jutott tovább, ami természetesen további folytatás nélkül, szombati főtáblás szereplést ért. A java most következik!

Dósa Dani hibátlan csoportkörrel jutott a legjobb 64 közé.

A többiekről. A távoli utazást, és ennek költségeit a sérülése után visszatérő Frűhauf Benjámin és Pórfy Tamás vállalta. Utóbbi a csoportkörben búcsúzott. A korábbi felnőtt válogatott Beninek nem volt szerencséje. Ötven százalékos fordulója után ugyanis a direkt kieséses táblán rögtön a világklasszis orosz Riginnel került szembe, akitől 15:5-re kikapott.

A viadal egyben olimpiai tesztversenynek számít, a nyári játékok forgatókönyvének megfelelően zajlanak majd az események, éppen ezért a helyszínen ott van Boczkó Gábor, a szövetség sportigazgatója.

Tokiói vívószínpad – már az olimpia jegyében.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, olimpiai tesztverseny, Tokió, 212 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Frűhauf Benjámin 3/3 (továbbjutott), Pórfy Tamás 1/5 (kiesett). 

A legjobb 96 közé jutásért: Frűhauf-Rigin (orosz) 5:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Nista (olasz).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Gémesi Csanád

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Gémesi Csanáddal folytatjuk!

Olimpiai ellenfélmustra

A közelmúltban bizonyossá vált, mely válogatott lesz három vívócsapatunk ellenfele a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Lássuk!

Magyarok Párizsban – Battai Sugár

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Battai Sugárral folytatjuk!

Letették az esküt olimpikonjaink

Szilágyi Áron és Kapás Boglárka mondta el az olimpiai fogadalmat a Művészetek Palotájában rendezett látványos ünnepségen.

Négy érem a paralimpia előtt

Osváth Richárd arany-, Krajnyák Zsuzsa két bronz-, Hajmási Éva bronzérmet nyert a párizsi paralimpia előtti utolsó, varsói kerekesszékes Vk-n. Gratulálunk!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.