Női párbajtőrcsapat: ötödik hely, ötös!

febr 10, 2019 | Hírek

Bravúrosnak mondható ötödik helyezést ért el a Budai Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású párbajtőrcsapat a barcelonai Vk-n. Fiatal válogatottunk tagjai nagy dicséretet érdemelnek

Három olyan válogatottat győzött le Kovács Iván vezetőedző női párbajtőrcsapata a barcelonai Világkupán, amely jóval előtte szerepel a világranglistán! És ugyan az ötödik hely nem egy világszenzáció, ám az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese nélkül, egy rendkívül fiatal kvartettel ez igenis komoly fegyverténynek számít! 

Muhari Eszti óriási bravúrral fordított Korea ellen a nyolcaddöntő utolsó asszójában.

A Budai Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású csapat a 16 közé jutásért a kellemetlen izraeliket kapta, de összejött a biztosnak mondható, 45:37-es siker. Ráadásul úgy, hogy mindenki pluszt tett hozzá az eredményhez. Aztán következett az igazán nagy dobás, a világranglista harmadik helyén álló koreaiak ellen. A jegyzőkönyv tanúsága szerint a mérkőzés során végig a koreaiak váltottak előnnyel, pusztán akkor fordult a kocka, amikor befejeződött az összecsapás… Kovács Iván húzott egy merészet, és a kadet korú (!!!) korosztályos Európa-bajnokot, Muhari Esztit tette befejező embernek. Tehetésgünk négy tus hátrányból vette át az utolsó asszót, és a világklasszis Csojt 20:15-re (!) megverte, amivel a magyarok 45:44-re fordítottak. Bravúr a javából, és még nem volt vége…

Nagy ölelééééééés!!! Érthető a mieink öröme Eszti utolsó tusát követően.

A negyeddöntőben a másik ázsiai nagyhatalom, Kína ellenében nem sikerült az újabb meglepetés, 34:45 lett a vége, ám sokáig ezen a meccsen is partiban voltunk. Az 5-8. helyért következő helyosztók aztán ismét remek sikereket hoztak. Előbb az olaszok következtek, élükön a kétszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes Fiamingóval. Aztán a mieink végig vezettek, az előző napi döntős Budai Dorina jól vívott, majd az utolsó asszóban a 21 esztendős Nagy Kinga úgy megverte az itáliai szupersztárt, ahogy csak lehet, és ezzel a vége egy simának tűnő 45:36 lett. És még mindig következett egy bravúr! Az ötödik helyért az aktuális világbajnok Egyesült Államokat is legyőzték a mieink! Muhari Eszti és Kun Anna egyaránt jól vívott, Nagy Kinga pedig befejező emberként egyetlen tust meg tudott tartani az előnyből, így igazi csapatmunkával 45:44-re nyertek a mieink, és ezzel az ötödik helyen végeztek. 

Úgyhogy most aztán abszolút igaz: csak így tovább!

Az ötödik helyezett női párbajtőrcsapat: Budai Dorina, Nagy Kinga, Kun Anna és Muhari Eszter.

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Barcelona, 29 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Izrael 45:37 (Muhari +4, Kun +3, Nagy +1).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Korea 45:44 (Muhari +3, Budai +5, Nagy -3, Kun -4).

Negyeddöntő: Magyarország-Kína 34:45 (Budai +3, Nagy -3, Muhari -11).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Olaszország 45:36 (Nagy +11, Budai +2, Kun -4).

Az 5. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 42:41 (Muhari +2, Kun +1, Nagy -2).

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Oroszország, 3. Kína, …5. Magyarország (Budai Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga)

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események