Női tőr: a válogatásnak vége, jöhet az olimpia!

máj 16, 2021 | Hírek

Kondricz Kata nyerte a nemzetközi női tőr válogatót, miután a döntőben 15:13-ra legyőzte a román Calugareanut. A két bronzérmet két válogatottunk, Kreiss Fanni és Lupkovics Dóra szerezte meg. 

A fegyvernem utolsó, olimpiai válogatóján a román és a cseh válogatott szereplése tette nemzetközivé a mezőnyt. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban mellettük szinte a teljes magyar mezőny pástra lépett, közte hiánytalanul az olimpiai kvalifikációt kiharcoló válogatott. 

Bajnoki öröm: Kondricz Kata nyerte a nemzetközi válogatót.

A nap legizgalmasabb, legfeszültebb asszóját a nyolcaddöntőben láthattuk, amikor Lupkovics Dóra Mohamed Aidával találkozott. Mindkét vívó összeszedett ugyanis 1-1 vereséget a csoportkörben, így már a korai szakaszban szembe kerültek egymással. Felváltva vezettek a felek, és már réges-rég véget ért a többi mérkőzés, amikor a két válogatott a hosszabbításhoz készülődött. A mindent eldöntő tust Dóri adta be, aki ezzel 13:12-re nyert. A válogatottak a folytatásban is kizárólag egymástól szenvedtek vereséget, a negyeddöntőben Dóri ismét egy tussal győzte le Pásztor Flórát (15:14). A másik ágon az elődöntőben került össze Kreiss Fanni és Kondricz Kata, ezúttal utóbbi, az országos bajnokság aranyérmese győzött 15:13-ra. Majd a döntőben a “magyar mundér” becsületét is megvédte, miután 15:13-ra verte a legjobb románt, Calugareanut. 

Kondricz Kata egyik szép tusa a sok közül a döntőben.

Feczer Viktort, a női tőr szakág vezetőjét arra kértük, hogy vázolja a fegyvernem programját ettől kezdve az alig több, mint két hónap múlva kezdődő olimpiáig. “A jövő héten Pesten készülünk, aztán két hét Tata következik. Ettől kezdve ezt a két helyszínt váltogatjuk majd, gyakorlatilag a felkészülés végéig. A fejemben kialakult a csapat összeállítása, de természetesen ezt nem így fogom közzé tenni. Közeledik az elnökségi ülés, ez a téma majd ott és akkor lesz aktuális. Nagyon várjuk az olimpiát, és őszintén bízom abban, hogy a sikeres felkészülést jó teljesítmény követi majd.”

Eredmények. Nemzetközi női tőr válogató, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 51 induló. Végeredmény: 1. Kondricz Kata (Honvéd, edző: Marco Goncalves), 2. Malina Calugareanu (román), 3. Kreiss Fanni (UTE) és Lupkovics Dóra (Honvéd), 5. Pásztor Flóra (Törekvés), 6. Nekifor Erika (Törekvés), 7. Kókai Csilla (MTK), 8. Zsoldosi Karolina (FTC). A döntőben: Kondricz-Calugareanu 15:13.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események