Női tőr Vk: egyetlen vereség a 9. helyet jelentette

jan 13, 2019 | Hírek

Háromszor győzött, és egyszer kapott ki a magyar válogatott a katowicei női tőr Világkupa-versenyen, ám a sorrend fordított volt, és az egyetlen kudarc így a kilencedik helyet jelentette.

Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Pásztor Flóra összeállításban lépett pástra Feczer Viktor újonnan kinevezett vezetőedző debütálásán a magyar női tőrcsapat a katowicei Világkupán. A sorsolás alakulása okán az első mérkőzésen, a nyolcaddöntőben az egyik legnagyobb riválissal, a német válogatottal kerültek szembe a mieink. Nagyot harcoltak a lányok, ám igazából két, rosszabbul sikerült asszó a mi szempontunkból sajnos, eldöntötte a meccset, a közepére elhúztak a németek, és ezt az előnyüket meg is őrizték a meccs végéig – 39:45. 

Kreiss Fannit (balra) ezúttal sem érheti kritika, ismét erőssége volt a magyar csapatnak.

Ez természetesen azt jelentette, hogy a vérmesebb reményeinket egyelőre el kellett halasztanunk, ám fontos volt az is, hogy a folytatásban elérjük az elérhető maximumot, a kilencedik helyet. A Brazília (45:39), majd a Nagy-Britannia (45:24) elleni győzelem kötelezőnek mondható, ugyanakkor a 9. helyért egy, a világranglsitán hozzánk közel hasonlóan álló rivális, Kína következett. És Kreiss Fanni remeklésével az ott elért 45:32-es győzelem már kifejezetten értékesnek mondható. 

Összefoglalva: egy vereség, majd három győzelem Feczer Viktor debütálásának mérlege. A kilencedik hely vállalható, a nyújtott produkció még inkább, az pedig nyilvánvaló, hogy a fegyvernem álmainak eléréséhez ennél majd több is kell. 

Eredmények. Női tőrcsapat Világkupa, Katowice, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 39:45 (Pásztor +4, Kreiss 0, Mohamed -2, Kondricz -8).

A 9-16. helyért: Magyarország-Brazília 45:32 (Kreiss +7, Mohamed +5, Kondricz +4, Pásztor -3).

A 9-12. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 45:24 (Kreiss +8, Kondricz +7, Pásztor +4, Mohamed +2).

A 9. helyért: Magyarország-Kína 45:32 (Kreiss +13, Mohamed +5, Pásztor -5).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország, …9. Magyarország (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Pásztor Flóra).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események