Nyaralás és készülődés

aug 8, 2022 | Hírek

Miközben javában zajlik a megérdemelt “holt szezon”, a nyaralás és a pihenés időszaka, már készül a menetrend a következő, 2022/23-as szezonra. Várható véglegesítés a jövő szerdai elnökségi ülésen.

A kairói világbajnokság utáni hét, azaz július utolsó időszaka a sikeres versenyzők számára még a különböző média megjelenésekkel telt, az augusztus viszont sportágunkban a teljes “uborkaszezon”, legalábbis az első fele feltétlenül. A felnőttek éppen elkezdik pihenőjüket, a fiatalabbak pedig a “vívásmentes” időszak utolsó napjait élik. 

Így is van ez rendjén, ugyanakkor – közhelyesen szólva… – a háttérmunka ilyenkor  javában zajlik. Példának okáért a hét első napján értekezett a tőr szakmai bizottság, kedden következik a párbajtőrözők hasonló ülése. A téma természetesen a “hogyan tovább?”, azaz a 2022/23-as szezon menetrendje, a válogatott keretek összeállítása, a válogatási elvek elkészítése. Az előkészítő munka a héten be is fejeződik, és az anyagot a jövő szerdai elnökségi ülésen hagyhatják jóvá az illetékesek. 

Boczkó Gábor szövetségi kapitányt kértük meg arra, hogy vigyen minket kicsit a kulisszák mögé, azaz beszéljen honlapunknak a készülődő tervezetről. 

“Alapvető változások nem várhatóak, a rendszert még Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány dolgozta ki, és az elmúlt esztendők eredményei szerencsére azt igazolják, hogy működik ez a szisztéma. Persze, kisebb-nagyobb finomítások voltak, vannak és lesznek, nem lesz ez másként most sem. A hazai válogatók javát a Világkupa-versenyek mellett továbbra is a Magyar Kupa-fordulók jelentik majd, és változatlan marad az országos bajnokságok rendszere is. Az ob-t várhatóan ezúttal is a karácsony előtti hosszú hétvégén szeretnénk megrendezni.”

Boczkó Gábor ugyanakkor elmondta, hogy a kard fegyvernemét leszámítva már kora ősszel nemzetközi válogatókat tartanak, méghozzá a FIE egyes szatellit versenyein. A következő szezon fő versenyei ezúttal is a világbajnokságok lesznek. Az idei, arab helyszínek – Dubai és Kairó – után Európába költöznek a vb-k. A kadetok és a juniorok Plovdivban, a felnőttek Milánóban randevúznak majd. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események