Nyolcadik a női párbajtőrcsapat Havannában

jan 14, 2019 | Hírek

Nyolcadik helyen végzett a fiatal, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Szabó Réka összeállítású női párbajtőrcsapat a havannai Világkupa-versenyen. Több mint egy év után jutottak a magyarok el idáig.

án még soha nem állt fel ilyen fiatal csapattal a magyar női párbajtőr-válogatott, mint ezúttal. A havannai évnyitó Világkupán a Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Szabó Réka összeállítású csapat legidősebbje Szabó Réka, aki még nincs 24 éves, Muhari Eszti pedig alig múlt 16… Ennek tükrében pedig nagy dicséret jár válogatottunknak a nyolc közé jutásért, melyet a franciák elleni bravúros győzelemmel értek el. Már csak annak tükrében is, mert a tavalyi naptári évben ugyanez egyszer sem sikerült a női párbajtőrcsapatnak. 

Nagy Kinga, Szabó Réka és Muhari Eszter visszafogott öröme.

Most viszont igen! Ugyanakkor a számszerű eredmények “boncolgatásán” kívül mást nem tudunk tenni e helyütt ezzel a nyocadik hellyel, lévén a havannai versennyel semmiféle netes összekötés nem volt, ami 2019-ben azért ugyancsak egyfajta világrekord… De mindegy is, a lényeg, hogy a mieink a 32 között Costa Rica kötelező, 45:19-es legyőzése után a nyolcaddöntőben a világranglista harmadik helyén álló franciákat magabiztosan, 44:35-re legyőzték, és ezzel nyolcba jutottak. 

Nagy Kinga a franciák ellen szúr találatot.

Az újabb előrelépés nem sikerült – egyelőre. A minden szempontból nem európai folytatásban a negyeddöntőben Kínától 45:33-ra, az 5-8. helyért a világbajnok amerikaiaktól 42:36-ra, majd a 7. helyért Koreától 45:26-ra kaptak ki a lányok, és ezzel a nyolcadik helyen végeztek. A dicséret jár, hurráhangulat természetesen nincs, mélyről kell visszakapaszkodni a mieink ahhoz, hogy fél év múlva, a budapesti világbajnokság rajtja előtt, érdemben beszélhessünk az esetleges olimpiai kvalifikáció lehetőségéről. Legyen így!

A nyolcadik helyezett végzett magyar csapat: Szabó Réka, Kun Anna, Nagy Kinga, Muhari Eszter.

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Havanna, 20 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Costa Rica 45:19.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Franciaország 44:35.

Negyeddöntő: Magyarország-Kína 33:45.

Az 5-8. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 36:42.

A 7. helyért: Magyarország-Korea 26:45.

Végeredmény: 1. Észtország, 2. Lengyelország, 3. Oroszország, …8. Magyarország (Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Szabó Réka).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.