Nyolcadik hely Lesznóban

dec 4, 2022 | Hírek

Nyolcadik helyen végzett a Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Skorka Csongor összeállítású junior férfi tőrcsapat a lesznói Világkupán. Volt jobb, és bizonyosan lesz is. 

Magasra tette fel a lécet önmagának a két, korosztályos férfi tőrválogatott. A Szemes Gergő által vezérelt juniorok vb-bronzéremmel zárták az előző szezont, míg a kadetok egyéniben Eb-házidöntőt vívtak és a csapatot is megnyerték. Ugyanakkor a lesznói Világkupán Szemes Gergő nem indult, ő a jövő heti, tokiói felnőtt Vk-ra készül. 

A nem túl vidámnak tűnő, nyolcadik helyezett junior férfi tőrcsapat.

A sikeres kadetokból eközben első éves junior lett, azaz ők fiataloknak számítanak a mezőnyben. Nos, ezúttal több volt a kudarc-, mint a sikerélmény a lengyelországi, lesznói junior Vk vasárnapi csapatversenyében. A nyolcaddöntőben Belgium legyőzése kötelezőnek számított (45:29), a folytatásban viszont a franciákat nem sikerült megszorítani (23:45). Az 5-8. helyért aztán újabb két vereség következett. Előbb a britektől 31:45-re, majd a dánoktól 42:45-re, és ezzel nyolcadik helyen zárt a Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Skorka Csongor összeállítású csapat. 

Eredmények. Junior férfi tőrcsapat Világkupa, Leszno, 18 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Belgium 45:29 (Bagdány +13, Budaházy +4, Bálint -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 23:45 (Skorka -1, Bagdány -4, Bálint -7, Budaházy -10).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 31:45 (Bagdány +1, Skorka -7, Budaházy -8).

A 7. helyért: Magyarország-Dánia 42:45 (Skorka +2, Bagdány 0, Bálint -2, Budaházy -3).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2.Olaszorszá , 3. Egyesült Államok, …8. Magyarország (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Skorka Csongor).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események