Olaszok állták utunkat

nov 23, 2019 | Hírek

A legjobb 32 jelentette a végállomást az orleans-i női kard Világkupa-versenyen. Pusztai Liza és Záhonyi Petra a 32-ben búcsúzott, a további három magyar az első körben kapott ki. Jöhet a csapat!

Az olaszok ellen nem ment… Két legjobb női vívónk egyaránt itáliai vívótól szenvedett vereséget az orleans-i női kard egyéni Világkupa-verseny 64-es főtábláján. Világ- és Európa-bajnoki érmesünk, Márton Anna a legjobb 64 között az olasz Criscióval mérkőzött, és egy fordulatos asszóban a mindent eldöntő tust az itáliai adta (14:15). Ifi olimpiai bajnok klasszisunk, Pusztai Liza, első asszójában biztosan legyőzte a venezuelai Benitezt (15:6). A folytatásban azonban neki is olasz vívó állta az útját. Battiston szoros meccsen, 15:13-ra bizonyult jobbnak tehetségünknél. 

Záhonyi Petra (balra) a legjobb 32-ig jutott Orleans-ban.

A többiekről. Záhonyi Petrának is itáliai ág jutott, és elsőre korábbi kadet Európa-bajnokunk megoldotta az olasz leckét: 15:12-re verte Lucarinit. Abban bíztunk, hogy a 32-ben Márton Pankával “házi csörtét” vívnak a 16-ért, ám Criscio keresztülhúzta a számításainkat. Olyannyira, hogy 15:13-mal elbúcsúztatta Panka után Petrát is, és ezzel nem maradt több magyar a versenyben. A 64-es főtábla első körében ugyanis további két vívónk, Pohl-Mikulik Júlia és Katona Renáta egyaránt nagyon erős riválistól, a francia Brunet-től, illetve az orosz Pozdnyakovától kapott ki 15:9-re. 

A számunkra szombaton korán véget erő egyéni nap után vasárnap jöhet a java! Következik az oly fontos olimpiai kvalifikációs csapatverseny, melyen Battai Sugár, Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza összeállításban szerepelnek a mieink. A sorsolás alapján a nyolcaddöntőben a mieink a német-mexikói meccs győztesével vívnak. Hajrá, magyarok! 

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa-verseny, Orleans, 212 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pusztai-Benitez (venezuelai) 15:6, Záhonyi-Lucarini (olasz) 15:12, Pohl-Mikulik-Brunet (francia) 9:15, Márton-Criscio (olasz) 14:15, Katona-Pozdnyakova (orosz) 9:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai-Battiston (olasz) 13:15, Záhonyi-Criscio (olasz) 13:15.

Végeredmény: 1. Manon Brunet (francia), 2. Olga Nyikityina (orosz), 3. Sao Jaqui (kínai) és Olga Harlan (ukrán), …18. Pusztai Liza, …26. Záhonyi Petra, …33. Márton Anna, …56. Katona Renáta, …62. Pohl-Mikulik Júlia, …81. Battai Sugár, …92. Várhelyi Kata, …116. Kelecsényi Mirabella, …170. László Luca, …177. Szűcs Luca, …184. Kern Bianka, …202. Nagy Valentina.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Negyedik és ötödik hely szombatra

Az elmúlt két nap éremesője után a női kardcsapat negyedik, és a férfi párbajtőrcsapat ötödik helyével folytatódott Bázelban az Európa-bajnokság.

Bravúros ezüstérmek Bázelből

Két “meglepetéscsapatunk”, a női párbajtőr és a férfi tőr – utóbbi 21 év után is nagyszerű ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon. Gratulálunk!

Nagyszerű nap: két ezüst, egy bronz

Pusztai Liza és Siklósi Gergely ezüst-, Andrásfi Tibor bronzérmet nyert a bázeli Európa-bajnokságon. Gratulálunk a vívóknak és az edzőknek!

Átadták a Fair play-díjakat

A MOB Fair Play Bizottságának díjátadó gáláján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen díjazták Téglási György, a válogatott orvosát és Szepesi László vívóedzőt.

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Élő eredmények

Közelgő események