Olimpiai főszereplőink állami kitüntetése

okt 15, 2021 | Hírek

Áder János köztársasági elnök - Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére - kitüntette a tokiói olimpiai és paralimpiai játékokon kimagasló eredményeket elért sportolókat, és felkészítő edzőiket.

A kitüntetéseket pénteken adták át az Országházban, és számos vívónk, vívómesterünk, illetve sportszakemberünknek gratulálhatunk rangos állami elismeréséhez! A tokiói olimpián elért kiemelkedő eredménye, illetve kiváló felkészítői munkája elismeréseként – 

A Magyar Érdemrend Nagykeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült: Szilágyi Áron kardvívó.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült: Decsi András válogatott vezetőedző; 

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült: Dancsházy-Nagy Tamás válogatott vezetőedző;

A Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozata) kitüntetésben részesült: Decsi Tamás kardvívó, Gémesi Csanád kardvívó, Szatmári András kardvívó. 

A Magyar Ezüst Érdemkereszt (polgári tagozata) kitüntetésben részesült: Téglásy György, az olimpiai csapat keretorvosa, a vívóválogatott orvosa.

A tokiói paralimpián elért kiemelkedő eredménye, illetve kiváló felkészítői munkája elismeréseként – 

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal (polgári tagozata) kitüntetésben részesült: Dani Gyöngyi vívó, Krajnyák Zsuzsanna vívó.

A Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült: Feczer Viktor edző, Kovács Iván edző

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült: Osváth Richárd vívó, Veres Amarilla vívó.

A Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozata) kitüntetésben részesült: Hajmási Éva vívó, Mező Boglárka vívó, Szirmai Benedek edző. 

A Magyar Bronz Érdemkereszt (polgári tagozata) kitüntetésben részesült: Nagy József  edző.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események