Ondrik Konrád és Battai Sugár a junior kardbajnok

febr 12, 2022 | Hírek

A férfiaknál érdekes eredmények születtek, a nőknél érvényesült a papírforma a junior kard egyéni bajnokságon. Az aranyérmet a BVSC-s Ondrik Konrád, illetve a debreceni Battai Sugár szerezte meg. 

A férfiaknál különlegesen alakult a junior kard országos bajnokság. Abból a szempontból legalábbis mindenképpen, hogy az a négy versenyző, aki vezeti a hazai ranglistát, ezáltal eséllyel pályázik a korosztályos világversenyeken történő részvételre, ezúttal nem játszott főszerepet. A legjobb négy közé egyedül Petrucz Mirkó került közülük, aki bronzéremmel zárt, Katus Donát társaságában. Az aranyéremért két olyan vívó csatázott, aki kissé csalódott volt a szezon során – éppen a fent említettek során. Talán ennek köszönhetően egyetlen örömkiáltás sem hangzott el az asszó során, ami azért ebben a fegyvernemben abszolút különleges. A végére azért izgalmas asszó alakult ki, melyet Ondrik Konrád nyert meg 15:13-ra Horváth Gergővel szemben. Az aranyérmes pedig immár boldogan nyilatkozott a győzelmét követően:

Ondrik Konrád junior bajnoki öröme.

“Kicsit úgy voltam vele a nap elején, hogy tét nélküli számomra ez a verseny, felszabadultan vívhatok. Aztán ahogy haladtunk előre, egyre jobban belejöttem, most pedig már kifejezetten boldog vagyok, nagyon örülök, hogy magyar bajnok lettem. Még van egy junior évem, jövőre a nemzetközi mezőnyben is szeretnék előrébb lépni.” – nyilatkozta Ondrik Konrád. 

Női kardban ugyanakkor gyakorlatilag teljes mértékben érvényesült a papírforma. Az egész szezon során remeklő, lassan a felnőtt válogatottban alapemberré váló Battai Sugár és Szűcs Luca sikeréhez kétség sem férhetett, ezúttal is egymással vívtak az aranyéremért, és Sugi új klubja, a Debreceni EAC színeiben nyerte első országos bajnoki címét úgy, hogy egyetlen direkt kieséses asszójában sem érte el a tíz tust egyik ellenfele sem. A két bronzérmes Keszei Kira és Kovács Zsanett lett. 

Battai Sugár ezúttal is aranyéremmel zárt, de már DEAC-os színekben.

“Sok versenyünk volt az idén, fárasztó a szezon, de tudtam élvezni ma is a vívást, és örülök, hogy sikerült nyernem. Ráadásul különleges hetem volt, új klubom, a Debreceni EAC avatóját is most tartottuk, nagyszerű, hogy aranyéremmel debütáltam. Nagyon várom a korosztályos világversenyeket, remélem, hasonló lesz a folytatás.” – mondta honlapunknak Battai Sugár. 

Eredmények. Junior férfi kard egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 71 induló. Végeredmény: 1. Ondrik Konrád (BVSC, edző: Bódy István, Bódy Benjámin), 2. Horváth Gergő (Honvéd), 3. Katus Donát (TFSE) és Petrucz Mirkó (BVSC), 5. Vigh Benedek (Vasas), 6. Péch Kornél (KVSE), 7. Hanzély Zsombor (TFSE), 8. Hegyi Barnabás (Vasas). A döntőben: Ondrik-Horváth 15:13.

Junior női kard egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 45 induló. Végeredmény: 1. Battai Sugár (Debreceni EAC, edző: Dávid László), 2. Szűcs Luca (BVSC), 3. Keszei Kira (Honvéd) és Kovács Zsanett (Törökbálint), 5. Spiesz Anna (Vasas), 6. Beviz Dorottya (Vasas), 7. Domonkos Emese (Vasas), 8. Bognár Liza (Vasas). A döntőben: Battai-Szűcs 15:9.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események