Ondrik Konrád és Keszei Kira nyerte a kard junior Mk-t

okt 1, 2022 | Hírek

Ondrik Konrád és Keszei Kira nyerte a junior kardozók első válogatóját a szezonban, egyben Magyarkupa-fordulóját. A fegyvernemben megszokottakhoz képest népes mezőny indult a versenyen. 

A korosztály első válogató versenyén a férfiaknál abból a szempontból feltétlenül érvényesült a papírforma, hogy az aranyéremért két, korábban már korosztályos válogatott került szembe. A győzelmet Ondrik Konrád szerezte meg Hanzély Zsombor előtt, a 8 közé pedig az a 2 kadet kardozó került be (Szalai Zalán és Vajda Oszkár), aki az egy héttel korábbi kadet Mk-n a döntőt vívta. 

Női kardban a felnőtt világbajnok Battai Sugár kihagyta ezt az állomást. Távollétében a két legnagyobb esélyes, a junior Eb-arany és vb-ezüstérmes csapat tagja, Keszei Kira és a kadet egyéni Európa-bajnok Spiesz Anna vívta a döntőt, előbbi győzött nagy csatában. A két bronzérmes némi meglepetésre állhatott dobogóra, Masa Csengének és Bende Barbarának jár a gratuláció.

Eredmények. Junior férfi kard egyéni Magyar Kupa, UTE vívóterem, 73 induló. Végeredmény: 1. Ondrik Konrád (BVSC, edző: Bódy István és Bódy Benjámin), 2. Hanzély Zsombor (TFSE), 3. Papp Zsadány (BVSC) és Petrucz Mirkó (BVSC), 5. Vigh Benedek (Vasas), 6. Szalai Zalán (BVSC). 7. Vajda Oszkár (TFSE), 8. Bányay Endre (DEAC). A döntőben: Ondrik-Hanzély 15:13.

Junior női kard egyéni Magyar Kupa, UTE vívóterem, 50 induló. Végeredmény: 1. Keszei Kira (Honvéd), 2. Spiesz Anna (Vasas), 3. Bende Barbara (Vasas) és Masa Csenge (Törökbálint), 5. Bognár Liza (Vasas), 6. Kovács Zsanett (Törökbálint), 7. Domonkos Emese (Vasas), 8. Pápai Zoé (UTE). Döntő: Keszei-Spiesz 15:14.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Élő eredmények

Közelgő események