OSEI VKESZ állásfoglalás 2020. 09. 03.

szept 10, 2020 | Hírek

Prevenció 2. hullám kezdete

Tisztelt Egyesületek!

Az EMMI és az OSEI által kiadott felhívás értelmében kérjük, hogy a versenyzők egészségének védelme érdekében az Országos Sportegészségügyi Intézetnek és a Válogatott Kereteket Ellátó Szolgálatnak az élsport egészségügyi prevenciós lehetőségeiről szóló, csatolt állásfoglalásában foglaltakra is figyelemmel a sportágban jelentkező/jelentkezett SARS CoV2 PCR pozitív teszteredményeket minden esetben haladéktalanul szíveskedjetek jelenteni a keretorvosnak, az OSEI-nek (foig@osei.hu, vkesz@osei.hu) és Szövetségünknek!

A jelentésnek tartalmaznia kell a sportoló adatait, a mintavétel dátumát, a pozitív eredmény kézhezvételének idejét, a teszt típusát (PCR vagy antitest-szerológia), a teszt gyártóját, a korábban kitöltött kérdőívet, a szükséges értesítések megtörténtének igazolását, a meghozott intézkedéseket, a lehetséges kontaktokat 14 napra visszamenően.

OSEI VKESZ állásfoglalás 2020. 09. 03.

Sztárok a páston