Öt magyar a heidenheimi főtáblán

febr 23, 2023 | Hírek

A három magyar kiemelt (Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor) mellett további ketten, Nagy Dávid és Fenyvesi Csaba kerültek a heidenheimi férfi párbajtőr Világkupa 64-es főtáblájára. 

A Tallinnban, a kadet és junior Európa-bajnokságon tartózkodó szövetségi kapitány, Boczkó Gábor szerint sem nagyon volt korábban arra példa, hogy három magyar férfi párbajtőröző szerepeljen a kiemeltek között. Most, a katari GP után a heidenheimi, 350 indulós Világkupán is így történt – Siklósi Gergely, Koch Máté és Andrásfi Tibor kiemeltként megúszta a kora reggeltől estig tartó maratoni selejtező napot. 

További nyolc magyar ugyanakkor pástra lépett a hatalmas mezőnyben. A csoportmeccseken egyedül Bartkó Levente búcsúzott, aztán a folytatásban több egytusos vereség is becsúszott, így esett ki Rédli András, Osman-Touson Maruán és Bányai Zsombor. Akadt magyar-magyar párharc is, amelynek Buta Levente látta a kárát. Így aztán a három kiemelthez további ketten tudtak csatlakozni, a válogatott csapat negyedik tagja, Nagy Dávid, valamint Fenyvesi Csaba. 

A 64-es főtáblát pénteken rendezik, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Heidenheim, 345 induló. A csoportmérkőzéseken: Siklósi Gergely, Koch Máté és Andrásfi Tibor kiemelt, Nagy Dávid 5 győzelem/1 vereség, Buta Levente 5/1, Rédli András 4/1, Fenyvesi Csaba 3/3, Keszthelyi Zsombor 3/3, Osman-Touson Maruán 3/3, Bányai Zsombor 3/3 (továbbjutottak), Bartkó Levente 1/5 (kiesett).

A legjobb 160 közé jutásért: Bányai-Blommaert (belga) 15:5, Buta-Albrekht (grúz) 15:9, Nagy-Nuotio (finn) 15:10, Keszthelyi-El Haouari (marokkói) 15:12, Fenyvesi-Frazao (portugál) 15:13, Osman-Touson-Ewart (amerikai) 12:13, Rédli-Gonell (spanyol) 14:15. 

A legjobb 96 közé jutásért: Bányai-Gonell (spanyol) 15:11, Buta-Nurmatov (üzbég) 12:5, Nagy-Nogatowicz (lengyel) 15:6, Fenyvesi-Ito (japán) 15:10, Keszthelyi-Jamada (japán) 7:14.

A legjobb 64 közé jutásért: Nagy-Buta 14:9, Fenyvesi-Jang (kínai) 15:14,

Bányai-Kongstad (dán) 8:9. 

Pénteken a legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Szurlej (lengyel), Koch-Kongstad (dán), Andrásfi-Fong (hongkongi), Nagy-Johanides (szlovák), Fenyvesi-Lopez Pourtier (francia).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események