Öt női tőrözőnk a főtáblán

jan 25, 2019 | Hírek

Értékes nyitánnyal indították a hétvégét női tőrözőink a St-Maur-i Vk-versenyen. A selejtezőnapot követően Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida és Pásztor Flóra bejutott a 64 közé

A csoportkör magyar szempontból ritka kimagaslóan indult a franciaországi St-Maurban, az elképesztően erős női tőr egyéni Világkupa-versenyen (a világranglista első 16 helyezettje kivétel nélkül ott van a Párizs melletti viadalon). Az első etapban ugyanis a nyolcból három magyar – Kondricz Kata, Kreiss Fanni és Lupkovics Dóri – egyaránt veretlenül zárt, és ezzel máris hárman bejutottak a 64-es főtáblára. Jó hírnek számított az is, hogy további őt vívónőnk ugyancsak továbblépett a direkt kieséses folytatásba. 

Lupkovics Dóri (képünkön), Kondricz Katához és Kreiss Fannihoz hasonlóan hibátlan csoportkör után jutott a legjobb 64 közé.

A 96 közé jutásért szenvedtük el az első “vérveszteséget”, miután a súlyos sérülése után ősszel visszatérő Tóth Janka egyetlen tussal kikapott a francia Butruille-től (14:15). Négyen viszont győzelmmel zárták a fordulót, és már csak egy akadály választotta el őket attól, hogy csatlakozzanak a “három hibátlanhoz”. Aztán mindez Mohamed Aidának és Pásztor Flórának sikerült. Klasszisunk (Aida) 15:8-ra verte a német Kirschent, míg az ugyancsak hosszú sérülés után egyre jobb formába lendülő tehetségünk (Flóra), a cseh Bimovát ütötte ki (15:3). Közel járt a főtáblához Zámbó-Gólya Fruzsina is, aki 15:13-ra kapott ki az amerikai Blow-tól, míg Mesteri Viki 15:10-es vereséget szenvedett az orosz Pirijevától. 

Így öten folytathatják szombaton a legjobb 64 között a Vk-versenyt, és összegezve annyit mondhatunk: csak így tovább!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, St-Maur, 196 induló. A csoportmérkőzéseken: Kondricz Kata 6 győzelem/0 vereség, Lupkovics Dóra 6/0, Kreiss Fanni 6/0 (a legjobb 64 közé jutottak), Mohamed Aida 4/2, Mesteri Viktória 4/2, Zámbó-Gólya Fruzsina 3/3, Pásztor Flóra 2/4, Tóth Janka 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Zámbó-Gólya-Mageras (ír) 15:11, Mesteri-Ko (hongkongi) 15:11, Mohamed-Dickson (brit) 15:4, Pásztor-Fu (kínai) 15:12, Tóth-Butruille (francia) 14:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Pásztor-Bimova (cseh) 15:3, Mohamed-Kirschen (német) 15:8, Mesteri-Pirijeva (orosz) 10:15, Zámbó-Gólya-Blow (amerikai) 13:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Blow (amerikai), Kondricz-Catarzi (francia), Lupkovics-Tieu (amerikai), Mohamed-Tripapina (orosz), Pásztor-Deriglazova (orosz).

Kapcsolódó hírek

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM