Öt női tőrözőnk a Vk főtábláján

dec 13, 2019 | Hírek

Nagyon szépen sikerült a magyarok szereplése a franciaországi női tőr Vk-selejtezőjén. Öt magyar női tőröző - Hajas, Kondricz, Kreiss, Mohamed, Pásztor - jutott a legjobb 64 közé, csak így tovább!

Legutóbb, amikor Kairóban egyetlen magyar sem jutott a legjobb 64 közé a női tőrözők Világkupa-versenyén, bőven maradt bennünk hiányérzet… Most azonban javítottak a hölgyek! A nagyon erős, 200 induló fölötti, franciaországi Világkupa-viadalon ugyanis öt magyar jutott a főtáblára, ami nagyon értékes részeredmény!

A csoportkör után a 42 esztendős Mohamed Aida közvetlenül a főtáblára jutott, igazolva ezzel, hogy továbbra is a legjobbak között a helye. Nem sikerült a továbblépés Kókai Csillának, Mesteri Viktóriának és Orosházi Csillának, a többiek a direkt kieséses táblán folytathatták.

A 96 közé jutásért egyedül a junior Pöltz Anna búcsúzott, aki az amerikai Deschnertől kapott ki 15:12-re. A többiek egyaránt nyertek! És a 64 közé kerülésért is “csak” egyetlen magyar búcsúzott, Lupkovics Dóri, aki a japán Kuracsi 15:14-es legyőzése után 15:11-gyel esett ki a román Caligureanuval szemben. A további négy magyar viszont főtáblás lett!

Hajas Nóri juniorként jutott főtáblára a St. Maur-i Világkupán.

Pályafutása során először jutott el ide Hajas Nóri, aki egy héttel bukaresti junior Vk-fináléja után a felnőttek között is bizonyított. A francia Jubenot-t 15:9-re, a brit Campbellt 8:7-re verte. A világranglistán legmagasabban rangsorolt magyar, Kreiss Fanni, “japán ágon” közelít Tokió felé. Abét 15:3-ra, Janaokát 15:9-re győzte le, egyaránt nagyon simán. Nem lehetett kérdéses Kondricz Kata 64-be jutása sem, válogatottunk 15:10-re, majd 15:9-re hozta két asszóját. A legrangosabb riválist talán Pásztor Flóra búcsúztatta, aki egy sima 15:5 után a főtábláért 15:13-ra verte az olasz válogatott Mancinit

Ezzel öt magyar tőröző jutott a legjobb 64 közé, és abszolút időszerű a cikk befejezése: csak így tovább, hölgyek!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, St. Maur, 205 induló. A csoportmérkőzéseken: Mohamed Aida 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Kreiss Fanni 5/1, Pásztor Flóra 5/1, Lupkovics Dóra 4/2, Pöltz Anna 4/2, Kondricz Kata 4/2, Hajas Nóra 2/4 (továbbjutottak), Mesteri Viktória 1/5, Kókai Csilla 1/5, Orosházi Csilla 0/6 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Lupkovics-Kuracsi (japán) 15:14, Kreiss-Abe (japán) 15:3, Pásztor-Lej (tajpeji) 15:5, Kondricz-Cseng (tajpeji) 15:10, Hajas-Jubenot (francia) 15:9, Pöltz-Deschner (amerikai) 12:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Kreiss-Janaoka (japán) 15:9, Pásztor-Mancini (olasz) 15:13, Kondricz-Golebiowska (lengyel) 15:9, Hajas-Campbell (brit) 8:7, Lupkovics-Calugareanu (román) 11:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Mohamed-Recher (francia), Kreiss-Jelinska (lengyel), Pásztor-Vu (kínai), Kondricz-Boubakri (tunéziai), Hajas-Deriglazova (orosz).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események