Ötből négy – jó kezdés Buenos Aires-ben

márc 25, 2023 | Hírek

A kiemelt Siklósi Gergely és Koch Máté mellett Nagy Dávid és a tavalyi junior világbajnok Keszthelyi Zsombor is bejutott a legjobb 64 közé a Buenos Aires-i férfi párbajtőr Világkupa-versenyen.   

A nagy távolság miatt ezúttal nem a “szokásos”, nagy létszámú férfi párbajtőr küldöttség vágott neki az utolsó olyan Világkupa-versenynek, amelyet az olimpiai kvalifikációs időszak előtt rendeznek. Az argentin fővárosban öt magyar lépett pástra, pontosabban magyar idő szerint péntek éjjel három vívott a főtábláért, mivel Siklósi Gergely és Koch Máté kiemeltként ott kezdi majd meg szereplését. 

Keszthelyi Zsombor is a legjobb 64 között folytathatja.

Nagy Dávid, Keszthelyi Zsombor és Andrásfi Tibor a csoportkört egyaránt sikerrel teljesítette, utóbbi viszont már a direkt kieséses folytatás első meccsén “elakadt”, a kubai Quintero Alvareztől 15:11-es vereséget szenvedett. Dávid és Zsombor viszont egyaránt magabiztosan teljesített, két-két egészen sima győzelemmel jutott a legjobb 64 közé. 

A folytatás magyar idő szerint szombat kora délután következik, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Buenos Aires, 196 induló. A csoportmérkőzéseken: Siklósi Gergely és Koch Máté kiemelt, Nagy Dávid 5 győzelem/1 vereség, Andrásfi Tibor 4/2, Keszthelyi Zsombor 4/2 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Keszthelyi-Fafard (kanadai) 15:10, Nagy-Lai (hongkongi) 15:4, Andrásfi-Quintero Alvarez (kubai) 11:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Keszthelyi-McDowald (amerikai) 15:11, Nagy-Furuta (japán) 15:9.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Gavalda (spanyol), Keszthelyi-Lan (kínai), Nagy-Haddad (amerikai), Koch-J. Limardo (venezuelai).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események