Ötből négyen hatvannégyben

márc 22, 2019 | Hírek

Szépen szerepelt a női párbajtőr-válogatott a kínai Csengduban rendezett Világkupa-verseny selejtezőnapján. Az öt pástra lépő magyar közül négy bejutott a 64-es főtáblára. Csag így tovább, lányok!

Az immár deklaráltan “Szász-Kovács Emese nélküli időszak” újabb fejezete a kínai Csengduban íródik női párbajtőr-válogatottunk számára. A közép-kínai város méretéről és lakosságáról “természetesen” eltérőek az infók, mi maradjunk a legtöbb helyen olvasott magyarországnyi, azaz 10 millió embernél… Ez most átmenetileg mintegy 300-zal tovább nőtt hétvégére, mivel ide költözött a fegyvernem élmezőnye. 

Kun Anna közvetlenül a csoportkörből jutott a legjobb 64 közé.

Közte hat magyar, öt vívó és Kovács Iván vezetőedző. Elmodható, hogy sikeres pénteket tudhatnak maguk mögött! Az egyéni verseny csoportselejtezőit valamennyien sikerrel vették, mi több, Kun Anna és Szabó Réka közvetlenül a legjobb 64 közé jutott. A kor- és szobatársak teljesítménye dicséretes az erős mezőnyben, elvégre itt a “tölteléknek” 30 kínai számított, márpedig ők a fegyvernem közvetlen élvonalához tartoznak. 

Követték Annáéket a többiek is. Az ötszörös kadet Európa-bajnok Muhari Eszter két héttel ezelőtti, budapesti bravúros GP-nyolcaddöntője után itt is a főtáblára jutott, miután 15:14-re legyőzte a venezuelai Posadát. Nagy Kingának két meccset kellett sikerrel megvívnia, megtette… Az orosz Lukjanovát 9:8-ra, a koreai Lit 15:9-re verte. Egyedül Budai Dorinának nem jött össze a 64-be kerülés, a koreai Szongtól szenvedett 15:10-es vereséget.

A kadet Muhari Eszter ismét a felnőttek között bizonyít.

Az apró, de értékes részsiker után várjuk szombaton a hasonló folytatást, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Csengdu, 170 induló. A csoportmérkőzéseken: Szabó Réka 5 győzelem/1 vereség, Kun Anna 5/1 (a legjobb 64 közé jutottak), Muhari Eszter 5/1, Budai Dorina 4/2, Nagy Kinga 3/3.

A legjobb 96 közé jutásért: Nagy-Lukjanova (orosz) 9:8.

A legjobb 64 közé jutásért: Muhari-Posada (venezuelai) 15:14, Nagy-Li (koreai) 15:9, Budai-Szong (koreai) 10:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szabó-Rembi (francia), Kun-Lin (kínai), Muhari-Louis Marie (francia), Nagy-Navarria (olasz).

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM