Ötszáz vívó a párbajtőr Westend Grand Prix-n

márc 2, 2022 | Hírek

Hatalmas mezőnyök érkeznek Budapestre, ahol a tavalyi szünet után ismét megrendezzük a párbajtőr Westend Grand Prix-t. A helyszín a BOK Csarnok lesz, a vasárnapi belépés ingyenes!

Eddig több mint ötszáz nevezés érkezett a párbajtőrvívás egyik legrangosabb versenyére, a Westend Grand Prix-ra! A világ valamennyi kontinenséről jönnek klasszisok, ugyanakkor ukrán, kínai, orosz és fehérorosz vívók nem érkeznek Budapestre. Ezáltal nem lesz itt a férfi világranglistát vezető ukrán Reizlin, viszont a mögötte lévők szinte kivétel nélkül pástra lépnek a 2019-es világbajnokság emlékezetes helyszínén, a BOK Csarnokban. Ennél fogva létre jöhet többek között a tokiói olimpia döntőjének visszavágója, ugyanis az aranyérmes, francia Romain Cannone és Siklósi Gergely, a rangsor másodikja, illetve harmadikjaként áll rajthoz. 

Ismét pástokkal, és reméljük, nézőkkel telik meg a BOK Csarnok.

Mellettük is számos világsztár lesz ott a férfiaknál, példaként az előző két ötkarikás játékok első helyezettje, a riói győztes koreai Park Szangjung, valamint a londoni bajnok venezuelai Ruben Limardo Gascon. Budapestre érkeznek a “nemzeti hősként” ünnepelt tokiói bajnokcsapat japán tagjai is, akik országuk első olimpiai aranyát szerezték a sportágban. 

A női mezőnyből több nagy név hiányzik majd, egyrészt a fent említett országokból, másrészt a visszavonuló, vagy gyermeket vállaló klasszisok okán, de természetesen itt is lesznek klasszisok. Példaként említhető a tokiói aranyérmes észt válogatott három tagja, vagy a kétszeres egyéni világbajnok olasz Rosella Fiamingo

A magyar válogatott valamennyi tagja ott lesz a mezőnyben, közte az újvidéki Európa-bajnokságról egyaránt aranyéremmel hazautazó, kedden és szerdán még versenyző Keszthelyi Zsombor, Muhari Eszter vagy Büki Lili, továbbá az ebben a szezonban már Vk-döntővel büszkélkedő Berta Dániel és Kun Anna. 

A verseny nagy létszáma miatt a selejtezőket zárt kapuk mellett rendezi pénteken és szombaton a Magyar Vívó Szövetség. A vasárnapi, 64-es főtáblákat és az esti döntőket viszont megtekintheti a közönség, a belépés ingyenes. 

A Westend Grand Prix programja. Péntek, 8.30: férfi selejtezők a legjobb 64-ig. Szombat, 9.30: női selejtezők a legjobb 32-ig. Vasárnap, 8.30: férfi és női 64-es tábla. 18.00: elődöntők, döntők. 

Emellett a hétvégén női kardban rendeznek Athénban Világkupát, melyen ott lesz a magyar válogatott. Hajrá, magyarok!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események