Papp Zsadány a kadet kardbajnok

jan 28, 2023 | Hírek

Az esélyesek főszereplésével zajlott a kadet férfi kard országos bajnokság a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az aranyérmet a BVSC-s Papp Zsadány nyerte, a döntőben Vajda Oszkárt legyőzve. 

A kadet kardozók nem borították a papírformát. A sportcsarnokban rendezett országos bajnokságon azok domináltak a korosztályos szezon zárásaként, akik a ranglista élmezőnyében szerepeltek. A döntőt, példának okáért, a rangsor első és második helyezettje vívta, igaz, ezúttal a másodikból lett az első. A BVSC-s Papp Zsadány, Bódy Benjámin tanítványa fergeteges első félidő (8:0) után győzte le a TFSE-s Vajda Oszkárt 15:9-re. A két bronzérmes az egyaránt vasasos Kovács Lőrinc és Monori Mátyás lett. Az érmeket pedig az olimpiai és hatszoros világbajnok kardozó, Nébald György adta át az utánpótlásnak…

Papp Zsadány okkal örül kadet országos bajnoki aranyérmének.

Kósa Miklós, a korosztály válogatott edzője a következőket nyilatkozta a szezon eddigi, illetve hátralévő részéről: “Összességében elmondható, hogy a legjobbak képviselhetik majd a magyar színeket a világversenyeken. A negyedik helyért minimális különbség döntött, ilyen a ranglista. Aki jól jön ki belőle, az bizonyíthat, aki nem, annak ettől kell erősebbé válnia a jövőben. Tehetségesnek vélem a korosztályt, egyéniben és csapatban egyaránt elképzelhetőnek tartom, hogy éremmel, érmekkel térjünk haza a világversenyekről.”

A kadet kardozóknak az érmeket az olimpiai, és hatszoros világbajnok Nébald György adta át.

Eredmények.
Kadet férfi kard egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 74 induló. Végeredmény: 1. Papp Zsadány (BVSC, edző: Bódy Benjámin), 2. Vajda Oszkár (TFSE), 3. Kovács Lőrinc (Vasas) és Monori Mátyás (Vasas), 5. Drobni Botond (KVSE), 6. Szalai Zalán (BVSC), 7. Csoba Botond (TFSE), 8. Márczis Márk (KVSE). A döntőben: Papp-Vajda 15:9.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események