Párbajtőr GP: Koch Máté jutott nyolcaddöntőig

máj 7, 2023 | Hírek

Nem a mi napunk volt a vasárnap a kolumbiai Caliban. A férfi és női párbajtőr Grand Prix-n a magyarok közül a legjobban Koch Máté szerepelt, aki a nyolcaddöntőig jutott. Javítani két hét múlva lehet.

Négy férfi párbajtőrözőnk kezdhette meg az egyéni olimpiai kvalifikációs Grand Prix 64-es főtábláját a kolumbiai Caliban. A versenyen sorra követték egymást a nagyobbnál nagyobb meglepetések, ám a mieink ekkor még nem csatlakoztak a sorhoz… Igaz, a junior Kovács Gergely búcsúzott az olasz Gaetanival szemben (7:15), de válogatottjaink simán hozták az első kört. A világelső Siklósi Gergely a koreai Jungot 15:11-re, Koch Máté a német Bitschet 13:6-ra, míg Nagy Dávid a kiemelt francia Lopez Pourtier-t 15:5-re verte. 

A magyarok közül a nyolcaddöntőig jutó Koch Máté szerepelt a legjobban.

A következő kör viszont már csak Máténak sikerült, a Vasas vívója a japán Jamadát győzte le 9:6-ra. Gergő és Dávid viszont búcsúzott. Olimpiai ezüstérmesünk a spanyol Perreirával szemben maradt alul 15:13-ra, Nagy pedig a német Unterhausertől kapott ki 15:12-re. A nyolcaddöntő pedig már Koch Máténak sem jött össze, hiába vezetett a harmadik harmadban 7:4-re is a cseh Beran ellen, a rivális végül 12:9-re fordított, így nem jutott magyar a legjobb nyolc közé.

Kun Anna egyetlen tussal maradt alul a 16 közé kerülésért.

Miként a nők mezőnyében sem. Női párbajtőrben két kiemeltünk párhuzamos utat járt be a nap folyamán. Kun Anna és Muhari Eszter egyaránt koreai ellenféllel találkozott a legjobb 64-ben, és egyaránt simán verte riválisát. Anna Limet 15:9-re, Eszter Jeongot 15:8-ra győzte le. A következő körben is hasonlóan alakult a sorsuk, ám ennek már nem örültünk, mivel mindketten szoros meccsen vereséget szenvedtek. Annát a francia Vitalis győzte le egyetlen tussal, 15:14-re, míg Eszternél az amerikai Cebula bizonyult jobbnak 15:12-re.

A párbajtőr egyéni olimpiai kvalifikációs nyitány tehát sikerülhetett volna jobban is, de majd a két hét múlva sorra kerülő egyéni és csapat Világkupán lehet javítani…

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Grand Prix, Cali, 212 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Jung (koreai) 15:11, Koch-Bitsch (német) 13:6, Nagy-Lopez Pourtier (francia) 15:5, Kovács-Gaetani (olasz) 7:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Koch-Jamada (japán) 9:6, Nagy-Unterhauser (német) 12:15, Siklósi-Pereira (spanyol) 13:15.

Nyolcaddöntő: Koch-Beran (cseh) 9:12.

Végeredmény: 1. Jiri Beran (cseh), 2. Davide di Veroli (olasz), 3. Federico Vismara és Yulen Pereira (spanyol), …10. Koch Máté, …17. Siklósi Gergely, …27. Nagy Dávid, …50. Kovács Gergely, …84. Andrásfi Tibor, …94. Keszthelyi Zsombor.

Női párbajtőr egyéni Grand Prix, Cali, 185 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Lim (koreai) 15:9, Muhari-Jeong (koreai) 15:8.

A legjobb 16 közé jutásért: Kun-Vitalis (francia) 14:15, Muhari-Cebula (amerikai) 12:15. 

Végeredmény: 1. Kong Man Wai Vivien (hongkongi), 2. Marie-Florence Candassamy (francia), 3. Nathalie Moellhausen (brazil) és Rosella Fiamingo (olasz), …17. Kun Anna, …22. Muhari Eszter.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események