Pásztor Flóra nyerte a női tőr Mk-t

nov 12, 2022 | Hírek

Pásztor Flóra, a Törekvés vívója nyerte a sportcsarnokban rendezett női tőr Magyarkupa-fordulót. A döntőben klubtársát, Mesteri Viktóriát győzte le, a két bronzérmes Wolf Eszter és Pöltz Anna lett. 

Igazán családias környezetben vívták a női tőrözők Magyarkupájának újabb fordulóját a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok alsó vívótermében, melynek okán azért nem lehetett felhőtlen az öröm, lévén mindösszesen 31 indulója volt az eseménynek. Ugyanakkor azt is tegyük hozzá, valamennyi felnőtt válogatottságra pályázó vívó ott volt a mezőnyben. Kivéve Kreiss Fannit, akinek szülés utáni visszatérésére Feczer Viktor fegyvernemi vezetőedző szerint már nem kell sokat várni!

“Fanni az államvizsgájára készül, de már javában edz, egyetlen deka súlyfölösleg sincs rajta. Ha minden jól megy, akkor már a karácsony előtti országos bajnokságon ott lesz a páston, nagyon számítunk rá. Egyébként folyamatosan zajlik a munka, Tata után Budapesten készültünk, majd Barcelonában voltunk edzőtáborban, a mi fegyvernemünkben egy héttel az ob előtt, december elején kezdődik a Világkupa-szezon Belgrádban.” – nyilatkozta Feczer Viktor. 

Mindeközben a páston éles meccseket is láthattunk. Talán azt érdemes kiemelni, hogy a Kreiss Fanni távollétében az előző szezonban messze legeredményesebb magyar, Kondricz Kata a negyeddöntőben kikapott junior korú honvédos klubtárástól, Wolf Esztertől – nem is örült neki, ami egyáltalán nem baj, sőt… Illetve a verseny ugyanezen szakaszában, a “korosztályok csatájában” Pöltz Anna bizonyult jobbnak Mohamed Aidánál. 

Pásztor Flóra magabiztos vívással nyerte a női tőr Magyarkupa-fordulót.

Végül a két, fentebb említett győztes lett a bronzérmes, míg a fináléban Pásztor Flóra magabiztosan győzte le törekvéses klubtársát Mesteri Viktóriát, majd így nyilatkozott honlapunknak. “Rég nyertem versenyt idehaza, úgyhogy azzal indultam el otthonról, hogy első helyen szeretnék végezni. Természetesen nem erre az eseményre készülünk, de azért örülök, hogy ez sikerült, ráadásul viszonylag magabiztos győzelmekkel és vívással. Úgyhogy a részfeladat megoldva, jöhetnek a komolyabb célok, optimistán várom a nemzetközi szezont!” 

Eredmények. Női tőr egyéni Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 31 induló. Végeredmény: 1. Pásztor Flóra (Törekvés, edző: Beliczay Sándor), 2. Mesteri Viktória (Törekvés), 3. Wolf Eszter (Honvéd) és Pöltz Anna (Ludovika), 5. Kondricz Kata (Honvéd), 6. Nekifor Erika (Törekvés), 7. Mohamed Aida (UTE), 8. Kollár Anna (Törekvés). A döntőben: Pásztor-Mesteri 15:4.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események