Pézsa Tibor a sport Primája

dec 3, 2022 | Hírek

A Sport kategória Prima díját nyerte el az olimpiai és világbajnok kardvívó, Pézsa Tibor a Prima Primissima idei választásán. A Magyar Vívó Szövetség ez úton is gratulál az elismeréshez!

Pénteken este, a Művészetek Palotájában rendezték a 2022. évi Prima Primissima-díjátadó gálát. Tíz kategóriában hirdettek eredményt. A sportban a három Prima három olimpiai bajnok volt: az öttusázó Vörös Zsuzsa, a kardvívó Pézsa Tibor és a birkózó Hegedüs Csaba.

Pézsa Tibor az elismeréssel. (Fotó: Róth Tamás)

A 15 millió forintos elismeréssel járó idei Prima Primissima-díjat végül Hegedüs Csabának ítélték, míg az egyenként ötmillió forinttal alátámasztott Príma-díjat a másik két jelölt kapta. A díjakat a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke, Csányi Sándor és a kategória győztesét bejelentő Kozma Imre atya, a kuratórium tagja adta át.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események