Pisai nyitány: Veres Amarilla ezüstérmes

márc 22, 2019 | Hírek

Veres Amarilla révén egy ezüstérmet és két értékes helyezést (Krajnyák Zsuzsanna 7., Osváth Richárd 7.) szerzett a kerekesszékes magyar válogatott a pisai Világkupa első versenynapján.

A férfi kard A kategóriában 32 közé csak Osváth Richárd jutott be, ő a negyeddöntőig biztosan jutott, ahol a hazaiak legjobbja, az olasz Giordan várt rá. Ricsi hamar nagy hátrányba került (2:10), és innen csak felzárkózni tudott, végül a hetedik helyen végzett. Férfi tőr B kategóriában Gergely István dicséretesen helytállt, nyolcaddöntőig jutott.

Veres Amarilla (jobbra) az elődöntőben az ukrán Breust győzte le.

A női párbajtőr A kategóriában magabiztosan meneteltek előre legjobbjaink, aztán a negyeddöntőben magyar-kínai csata alakult ki – Zu (kínai)-Krajnyák, Veres-Vang (kínai) -, amely döntetlenre végződött. Ez azonban Krajnyák Zsuzsit – aki a riói bajnoktól kapott ki – nem vigasztalta különösebben, hetedik helyen zárt. Amarilla azonban legyőzte a kínait, majd az elődöntőben következett az olimpiai kvalifikációban európaiként közvetlen konkurenciát jelentő ukrán Breus, és egy újabb 15:11-es siker. A döntőben a paralimpia ezüstérmese, a kínai Bian várt rá, aki legyőzhetetlennek bizonyult (9:15), de Amamarilla így is szép sikert ért el, gratulálunk neki és mesterének, Kovács Ivánnak!

Eredmények. Kerekesszékes Világkupa, Pisa.

Férfi kard, A kategória, 48 induló. Nyolcaddöntő: Osváth-Szim (koreai) 15:8. Negyeddöntő: Osváth-Giordan (olasz) 11:15.

Végeredmény: 1. Gilliver (brit), 2. Gyemcsuk (ukrán), 3. Saburov (orosz) és Giordan (olasz), …7. Osváth Richárd (edző: Erdei Péter),

Férfi tőr, B kategória, 26 induló. Nyolcaddöntő: Gergely-Feng (kínai) 2:15.

Végeredmény: 1. Hu (kínai), 2. Feng (kínai), 3. Kamalov (orosz) és Valet (francia), …13. Gergely István

Női párbajtőr A kategória, 41 induló. Nyolcaddöntő: Krajnyák-Jevdokimova (orosz) 10:6, Veres-Halkina (fehérorosz) 15:6. Negyeddöntő: Veres-Vang (kínai) 15:11, Krajnyák-Zu (kinai) 5:15. Elődöntő: Veres-Breus (ukrán) 15:11. Döntő: Veres-Bian (kínai) 9:15.

Végeredmény: 1. Bian (kínai), 2. Veres Amarilla (edző: Kovács Iván), 3. Breus (ukrán) és Zu (kínai), …7. Krajnyák Zsuzsanna (edző: Feczer Viktor).

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM