Polonyi Petra nyolcadik a kadet európai körversenyen

dec 12, 2021 | Hírek

A nagyon erős franciaországi, Cabries-i kadet női tőr európai körversenyen nyolcadik lett Polonyi Petra. A kiskadet korú, 15 éves halásztelki vívótól rendkívül szép eredmény ez a helyezés, gratulálunk

A Gombola András vezette halásztelki “tőrműhely” talán eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét érte el Polonyi Petra révén. A 15 éves tehetség ugyanis nyolcadik lett a cabries-i, nagyon erős mezőnyű kadet női tőr európai körversenyen. Polonyi többek között a legutóbbi kadet világbajnokság bronzérmesét győzte le a negyeddöntőig vezető úton, és ezzel hatalmas lépést tett afelé, hogy ott lehessen a 2022-es korosztályos világversenyeken, gratulálunk!

Mellette további két magyar jutott el a legjobb 32-ig (Tóth Léna, Kollár Anna), és öten voltak 64-ben. 

Eredmények. Kadet férfi tőr egyéni verseny, Cabries, 170 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Polonyi-Papp 15:8, Kollár-Savin (francia) 15:10, Tóth-Bartus 15:9, Badár-Molinari (olasz) 7:15, Sperka-Tambone (olasz) 12:15, Marosi-Aye (francia) 11:14.

A legjobb 16 közé jutásért: Polonyi-Cojocari (moldáv) 15:12, Kollár-Kuirtzky (izraeli) 10:15 Tóth-Audibert (francia) 5:15.

Nyolcaddöntő: Polonyi-Durukan (török) 15:9.

Negyeddöntő: Polonyi-Kuritzky (izraeli) 5:15.

Végeredmény: 1. Alicia Audibert (francia), 2. Gili Kuritzky (izraeli), 3. Lili Koren (izraeli) és Amelie Tsang (brit), …8. Polonyi Petra (edző: Gombola András, válogatott edző: Kreiss Gábor), …29. Tóth Léna, …32. Kollár Anna, 33. Papp Jázmin, …38.Marosi Gréta, …41. Bartus Claudia, …55. Badár Szonja, …63. Sperka Jázmin. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események