Pöltz Anna 32-ben zárt Tauberben

ápr 30, 2022 | Hírek

Az olasz Erica Cipressa győzte le mindkét magyar vívónkat a tauberi női tőr Világkupa 64-es tábláján. Pöltz Anna a 32 közé jutott, ami tőle előrelépést jelent, Pásztor Flóra az első körben szenvedett.

Amikor Pöltz Anna egy fordulatos és izgalmas asszóban – 11:8-ról lett 11:12, 15:12 – legyőzte a japán Kanót, akkor esély volt arra, hogy két magyar női tőröző vívjon egymással a legjobb 16 közé kerülésért a tauberbischofsheimi Világkupán. Egy ágra került ugyanis Anna Pásztor Flórával, aki amennyiben legyőzte volna az olasz Erica Cipressát, akkor összejön a magyar-magyar párharc. 

Nem jött össze. Az olasz végig vezetve hozta 15:9-re az asszót, majd a 32 között 15:8-ra legyőzte Annát is. Pöltz Annának ugyanakkor jár a dicséret, a covid miatt másfél kimaradt szezon után jutott el pályafutása során először idáig felnőtt Világkupán, csak így tovább!

Pöltz Anna értékes győzelmet aratott a legjobb 64 között a japán Kano ellen. 

Már a vasárnapi csapatversennyel kapcsolatos rossz hír, hogy pénteki utolsó, direkt kieséses asszójában megsérült a hazai ranglistát vezető Kondricz Kata. Ráadásul rendkívül szerencsétlen körülmények között. Feczer Viktor vezetőedző arról számolt be honlapunknak, hogy egy, a pást szélén hagyott feltörlő rongyra lépett rá, és csúszott el Kata, akinek a combja sérült meg. Már hazai is utazott, reméljük, nem lesz komoly a baj. Így a magyar csapat Lupkovics Dóra, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra, Pöltz Anna összeállításban szerepel, hajrá, magyarok!

Női tőr egyéni Világkupa, Tauberbischofsheim, 191 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pöltz-Kano (japán) 15:12, Pásztor-Cipressa (olasz) 9:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Pöltz-Cipressa (olasz) 8:15. 

Végeredmény: 1. Lee Kiefer (amerikai), 2.Anita Blaze (francia) , 3. Erica Cipresa (olasz) és Mijavaki Karin (japán), …29. Pöltz Anna, …53. Pásztor Flóra, …66. Kondricz Kata, …73. Mesteri Viktória, …90. Lupkovics Dóra, …107. Mohamed Aida, …127. Wolf Eszter, …146. Papp Jázmin, …153. Orosházi Csilla, …159. Nekifor Erika, …176. Hajas Nóra, …184. Kalocsai Luca. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események