Pöltz Anna a 64-ben búcsúzott

dec 10, 2022 | Hírek

Pöltz Anna volt az egyedüli tőrvívónk, aki bejutott a belgrádi Világkupa-verseny 64-es főtáblájára, ahol nem sikerült továbbjutnia. Vasárnap a csapatverseny következik, hajrá, magyarok!

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolga Pöltz Annának, az egyedüli 64 közé jutott magyarnak a belgrádi női tőr Világkupán. A Ludovika vívója ugyanis a világ közvetlen élmezőnyébe tartozó német Leonie Eberttel került szembe, és nem sikerült meglepetést szereznie, 15:6-os vereséget szenvedett. 

A Világkupa vasárnapi csapatversenyén a magyarok a 16 közé jutásért Svédországgal mérkőznek, majd a remélhető siker esetén a nyolcaddöntőben Lengyelország következhet. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Belgrád, 199 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pöltz-Ebert (német) 6:15.

Végeredmény: 1. Alice Volpi (olasz), 2. Leonie Ebert (német), 3. Francesca Palumbo (olasz) és Lee Kiefer (amerikai), …59. Pöltz Anna, …77. Pásztor Flóra, …90. Mohamed Aida, …97. Kondricz Kata, …121. Mesteri Viktória, 122. Kovács Réka, …124. Wolf Eszter, …133. Nekifor Erika, …158. Orosházi Csilla, …160. Hanzl Lilla, …193. Tölgyesi Zsófia.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események