Pozsonyi zárás: két bronzérem

jan 13, 2019 | Hírek

A pozsonyi kadet európai körverseny záró két versenyén két bronzérmet nyeertek tehetséges fiataljaink. Szemes Gergő férfi tőr egyéniben lett harmadik, míg ugyanígy zárt férfi párbajtőrcsapatunk!

Szemes Gergő ismét bizonyított. A mindössze 16. életévében lévő “kiskadet” férfi tőrözőnkről lassan elmondható, hogy a korosztálya egyik favoritjává vált. A szezon kezdete óta jobbnál jobb eredményeket ér el Szabó István tehetséges ferencvárosi tanítványa, és ezt a sorozatát folytatta Pozsonyban is, a rendkívül erős, és nagy mezőnyű kadet európai körversenyen. A 64 között előbb 15:1-re vert egy orosz vívót – ez sem mindennapos férfi tőrben… Aztán jöttek a tengerentúliak, egy amerikai és egy kanadai következett, majd a negyeddöntőben a német Borowiak maradt alul 15:7-re. 

Szemes Geri újabb remek bronzérmet nyert férfi tőrben a pozsonyi kadet európai körversenyen.

Az elődöntő ezúttal nem sikerült, az orosz Oszipov 15:8-ra jobbnak bizonyult, ám a bronzéremért jár az újabb nagy gratuláció a magyarnak. Szépen szerepelt a nyolcaddöntőig jutó Tóth Gergely is, a kadet férfi tőr szakág újabb jelét adta pozsonyi szereplésével – ne feledkezzünk meg a pénteki csapataranyról! – annak, hogy a korosztály világversenyén is komolyan számolni kell vele! Gratulálunk!

A pozsonyi, hatalmas mezőnyű maratoni viadal utolsó száma a férfi párbajtőrözők csapatversenye volt, melyen 72-en indultak. Nem 72 ember, 72 csapat…! Döbbenetes. Az első számú magyar csapat, Bartkó Levente, Keszthelyi Zsombor, Bálind Bence, Kó Benedek összeállításban az elődöntőig magabiztosan jutott el, két francia együttest legyőzve. A négy között az amerikaiak állították meg a mieinket, ám maradt még lendület és erő a késő esti bronzmeccsre, melyen egy tussal sikerült legyőzni az oroszok harmadik számú csapatát. Ezzel pedig egy újabb harmadik hellyel zárult a hosszú hétvége, szép volt, fiatalok!

Eredmények. Kadet férfi tőr európai körverseny, Pozsony, 208 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szemes-Ivanov (orosz) 15:1, Tóth-Lutar (amerikai) 15:13, Horváth-Avgyejev (orosz) 15:8, Mihályi-Kravcov (orosz) 12:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Szemes-Ndiaye (amerikai) 15:9, Tóth-Dong (kanadai) 15:12, Horváth-Oszipov (orosz) 13:15.

Nyolcaddöntő: Szemes-Li (kanadai) 15:10, Tóth-Chen (amerikai) 10:15.

Negyeddöntő: Szemes-Borowiak (német) 15:7.

Elődöntő: Szemes-Oszipov (orosz) 8:15.

Végeredmény: 1. Dmitrij Oszipov (orosz), 2. Jun Heng Liao (amerikai), 3. Szemes Gergő (edző: Szabó István, válogatott edző: Szabados Kristóf) és Fyze Tulyag (amerikai), …15. Tóth Gergely, …26. Horváth Soma, …35. Mihályi Andor.

Kadet férfi párbajtőrcsapat európai körverseny, Pozsony, 72 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Magyarország-Olaszország 4 45:31, Magyarország 2-Ukrajna 3 45:28, Magyarország 3-Görögország 45:23, Magyarország 4-Ukrajna 29:30.

A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Norvégia 45:37, Magyarország 2-Egyesült Államok 2 39:45, Magyarország 3-Svájc 32:45.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Franciaország 2 45:40.

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 45:33.

Elődöntő: Magyarország-Egyesült Államok 2 39:45.

A 3. helyért: Magyarország-Oroszország 3 45:44.

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Egyesült Államok 2, 3. Magyarország (Bartkó Levente, Keszthelyi Zsombor, Bálind Bence, Kó Benedek, válogatott edző: Andrásfi Tibor, edzők: Bakodi Róbert, Pop Adrián, Galli Zsolt, Andrásfi Tibor), …22. Magyarország 2 (Hardi Ádám, Háder Roland, Kovács Gergely, Szabó Bence), …30. Magyarország 3 (Kauker Dominik, Kovács Dániel, Róna Milán), …63. Magyarország 4 (Horváth Zsombor, Osman-Touson Maruán, Sztankovics György).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események