Pusztai és Katona nyolcaddöntős Athénban

márc 5, 2022 | Hírek

Egyaránt a legjobb tizenhatig jutott az athéni női kard egyéni Világkupa-versenyen Pusztai Liza és Katona Renáta. Utóbbi szoros meccsen kapott ki a nyolcaddöntőben. Vasárnap a csapatverseny következik

Két győzelem, egy vereség – ez volt a magyar sorminta az athéni női kard egyéni Világkupa-verseny 64-es főtábláján. Idáig Pusztai Liza és Katona Renáta jutott el a hat magyar induló közül, és egy ideig mindketten szépen haladtak előre. Az első körben Lizi simán verte 15:6-ra a mexikóiból üzbéggé lett Pliegót, míg Renáta a kiemeltek közé tartozó japán Emurát győzte le egy értékes 15:12-vel. 

Katona Renáta (balra) kiemelt japánt győzött le, majd az amerikai Tartakovskyt verte 15:14-re a 16-ért. A folytatás már nem sikerült.

A következő kör már korántsem volt egyszerű, de mindkét vívónk teljesítette a feladatot. Az olasz Rotili, illetve az amerikai Tartakovsky volt az “áldozat”, mindkét asszóban egy igen küzdelmes 15:14-gyel. Az újabb lépés egyik magyarnak sem sikerült. A nyolcaddöntőben Katona volt közelebb a bravúrhoz, 15:13-ra kapott ki az utóbbi időben egyre jobb eredményeket elérő azeri Bashtától. Pusztainak viszont nagyon nem jött össze ez a kör, ő 15:4-re maradt alul a spanyol Martin-Portugues-szel szemben. 

Pusztai Liza (jobbra) ugyancsak a nyolcaddöntőig jutott Athénban.

A görög fővárosban vasárnap a csapatverseny következik, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Athén, 172 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pusztai-Pliego (üzbég) 15:6, Katona-Emura (japán) 15:12. 

A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai-Rotili (olasz) 15:14, Katona-Tartakovsky (amerikai) 15:14.

Nyolcaddöntő: Pusztai-Martin-Portugues (spanyol) 4:15, Katona-Bashta (azeri) 13:15.

Végeredmény: 1. Anna Basta (azeri), 2. Lucia Martin-Portugues (spanyol), 3. Sylwia Matuszak (lengyel) és Sara Balzer (francia), …9. Pusztai Liza, …16. Katona Renáta, …69. László Luca, …72. Battai Sugár, …76. Szűcs Luca, …111. Pótz-Nagy Fanni.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események