Pusztai Liza bronzérmes – ezúttal a felnőttek között

márc 9, 2019 | Hírek

Újdonsült junior Európa-bajnoknőnk, Pusztai Liza ezúttal a felnőttek között remekelt! Az athéni Vk-n káprázatos bronzérmet nyert! Gratulálunk neki, és mestereinek, Bódy Istvánnak és Bódy Benjáminnak!

Tényleg nincsenek szavak, igaz, ezt már Foggiában is megállapítottuk Pusztai Lizával kapcsolatosan… Az egyre nehezebben felsorolható eredménylistával rendelkező “miniklasszisunk” nagyjából egy hete nyert Európa-bajnokságot a juniorok között, most az athéni felnőtt Világkupán remekelt. Az elképesztően erős mezőnyben 17 éves kardozónk, Bódy István és Bódy Benjámin tanítványa bronzérmet nyert! 

A felnőttek világranglistáján is egyre feljebb, már a tizedik helyig lopakodó Liza a 64 között előbb az orosz Obvincevát verte elképesztő magabiztossággal 15:7-re. A folytatásban a nagyon kellemetlen, egyre jobb eredményeket elérő kanadai Page következett, és egy szoros, 15:13-as győzelem. Utána viszont két sima sikerrel biztosította be pályafutása második, de gyaníthatóan messze nem utolsó Világkupa-érmét. (Az elsőt, egy ezüstöt, egyébként egy évvel korábban, éppen Athénban nyerte.) Előbb a spanyol Martin-Portugues (15:11), majd a kínai Qian (15:10) volt az áldozat. 

Az elődöntőben aztán a fegyvernem egyik legnagyobb egyénisége, az ukrán világranglista-vezető Olga Harlan következett, és az a meccs már nem jött össze, 9:15 lett a vége. Ennek ellenére a bronzérem újabb nagyszerű siker Liza kivételes pályafutásában, gratulálun, csak így tovább! 

Másik klasszisunk, Márton Anna a főtábla első asszójában éppen “mumusával”, az ukrán Komascsukkal került szembe, és 15:12-es vereséget szenvedett. Folytatás holnap a csapatversennyel, bízunk fiatal csapatunkban, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Athén, 202 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pusztai-Obvinceva (orosz) 15:7, Márton-Komascsuk (ukrán) 12:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai-Page (kanadai) 15:13.

Nyolcaddöntő: Pusztai-Martin-Portugues (spanyol) 15:11.

Negyeddöntő: Pusztai-Qian (kínai) 15:10.

Elődöntő: Pusztai-Harlan (ukrán) 9:15.

Végeredmény: 1. Szofija Pozdnyakova (orosz), 2. Olga Harlan (ukrán), 3. Pusztai Liza (edző: Bódy István és Bódy Benjámin, válogatott edző: Gárdos Gábor) és Kim Jejeon (koreai), …33. Márton Anna, …81. Záhonyi Petra, …84. Mikulik Júlia, …91. Katona Renáta, …102. László Luca, …113. Bérczy Dorottya, …126. Nagy Valentina, …140. Kern Bianka, 141. Várhelyi Kata.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Gémesi Csanád

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Gémesi Csanáddal folytatjuk!

Olimpiai ellenfélmustra

A közelmúltban bizonyossá vált, mely válogatott lesz három vívócsapatunk ellenfele a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Lássuk!

Magyarok Párizsban – Battai Sugár

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Battai Sugárral folytatjuk!

Letették az esküt olimpikonjaink

Szilágyi Áron és Kapás Boglárka mondta el az olimpiai fogadalmat a Művészetek Palotájában rendezett látványos ünnepségen.

Négy érem a paralimpia előtt

Osváth Richárd arany-, Krajnyák Zsuzsa két bronz-, Hajmási Éva bronzérmet nyert a párizsi paralimpia előtti utolsó, varsói kerekesszékes Vk-n. Gratulálunk!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.