Pusztai Liza és Katona Renáta folytathatja Athénban

márc 4, 2022 | Hírek

A kiemelt Pusztai Liza mellé egyedül Katona Renáta jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán. Folytatás szombaton, vasárnap a csapatversennyel fejeződik be a női kardozók Vk-hétvégéje. 

A második helyen kiemelt Pusztai Liza mellé egyedül tokiói csapattársának, Katona Renátának sikerült a legjobb 64 közé jutnia az athéni női kard Világkupán. Gyorsan tegyük hozzá, mindösszesen hat magyar rajtolt el a versenyen, és két, junior korú válogatottunk, Battai Sugár és Szűcs Luca szerdán még korosztályos Európa-bajnoki aranyérmet szerzett Újvidéken. Olyan nagyon nem csodálkozhatunk azon, hogy két nappal később nem vívtak csúcsformában…

Katona Renáta maradt versenyben Liza mellett az athéni Vk-n.

A csoportkörből minden magyar toivábbjutott, a direkt táblán viszont László Luca, a már említett Sugi és Luca, valamint Pótz-Nagy Fanni egyaránt vereséget szenvedett. Reni viszont előbb az amerikai Theodore-t (15:7), majd az olasz Pessarót (15:12) legyőzve bejutott a 64-es főtáblára. Folytatás szombaton, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Athén, 172 induló. A csoportmérkőzéseken: Pusztai Liza kiemelt, László Luca 4 győzelem/1 vereség, Szűcs Luca 4/2, Battai Sugár 4/2, Katona Renáta 3/3, Pótz-Nagy Fanni 2/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Katona-Theodore (amerikai) 15:7, Szűcs-Mpenou (görög) 15:7, Pótz-Nagy-S. Corteyn (belga) 9:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Katona-Passaro (olasz) 15:12, Battai-Kakiani-Meckling (grúz) 13:15, László-Jijieisvili (grúz) 14:15, Szűcs-Skarbonkiewicz (amerikai) 9:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Pusztai-Pliego (üzbég), Katona-Emura (japán). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események