Pusztai Liza nyolcaddöntőig jutott

máj 7, 2022 | Hírek

A tunéziai Hammametben rendezett női kard egyéni Világkupán a magyarok közül Pusztai Liza szerepelt a legjobban, akit egyetlen tus választott el a 8 közé jutástól. Vasárnap a csapatverseny következik.

Pusztai Liza, a BVSC fiatal klasszisa egyik japán ellenfelét 15:14-re legyőzte, a másiktól 15:14-re kikapott a hammameti női kard egyéni Világkupa-verseny 64-es főtábláján, és mivel e két asszó között 15:12-re megverte a német Krügert, így a nyolcaddöntőben búcsúzott. Liza újabb küzdelmes egyéni viadalt tud maga mögött, a szezonban már nem először. A japánoknak pedig egyre több női kardozójuk képes sikeres szereplésre a szakágban. Ozakit győzte le a magyar, és Kobajasitól szenvedett vereséget, és azt nem lehet állítani, hogy eddig ezektől a nevektől lett volna hangos a női kard világa, az ázsiaiak azonban egyre jobbak és jobbak…

Egyetlen tus döntött Kobajasi javára a Pusztai Liza elleni nyolcaddöntőben.

A másik 64-be jutott magyar, Katona Renáta a világklasszis visszatérőtől, az ukrán Harlantól, szenvedett 15:6-os vereséget, ugyanakkor a világsztárnak nem lett különösebben sikeres a “comeback”-je. 

Vasárnap a csapatverseny következik Hammametben, a mieink Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállításban szerepelnek. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Hammamet, 180 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pusztai-Ozaki (japán) 15:14, Katona-Harlan (ukrán) 6:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai-Krüger (német) 15:12.

Nyolcaddöntő: Pusztai-Kobajasi (japán) 14:15.

Végeredmény: 1. Emura Miszaki (japán), 2. Despina Georgiadu (görög), 3. Kobajasi Kanae (japán) és Manon Apithy-Brunet (francia), …9. Pusztai Liza, …57. Katona Renáta, …80. László Luca, …108. Szűcs Luca.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események