Pusztai Liza nyolcaddöntős

márc 19, 2022 | Hírek

Nem jutott magyar kardozó az isztambuli Világkupa-verseny nyolcas döntőjébe. Legjobban Pusztai Liza szerepelt, aki a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget a spanyol Martin-Portuguestől.

Miközben a magyar női kardválogatott legjobbja, a világbajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett Márton Anna a BOK Csarnokban szurkolt hetedik hónapos kismamaként a férfi társaknak, csapattársai Isztambulban léptek pástra a Világkupa-verseny 64-es főtábláján – váltakozó sikerrel. 

Pusztai Liza győzelme Skarbonkiewicz ellen nyolcaddöntőt ért. 

Az első körben a két BVSC-s klubtárs, Pusztai Liza és Szűcs Luca tudta győztesként elhagyni a pástot. Előbbi 15:13-ra verte a japán Kobajasit, utóbbi ugyanilyen arányban győzött, méghozzá a világranglista élmezőnyéhez tartozó, görög Guntura ellen, ami igen értékes skalpnak számít. Közel volt a bravúrhoz Katona Renáta és Battai Sugár is. Mindketten ugyancsak kiemelt vívóval találkoztak, és egyaránt minimális, 15:14-es vereséget szenvedtek a görög Georgiadutól, illetve a spanyol Martin-Portuguestől. Az ötödik főtáblás magyar, a Szűcshöz és Battaihoz hasonlóan junior korú Keszei Kira a világ egyik legjobbjától, a francia Apithy-Brunet-től kapott ki 15:10-re. 

A 15 közé jutásért ismét ugyanazt a számszerű eredményt érte el Liza és Luca. Csakhogy Pusztai 15:8-ra győzött az amerikai Skarbonkiewicz ellen, Szűcsnél viszont ennyivel bizonyult jobbnak a német Eifler. A nyolcaddöntő aztán Lizának is a végállomást jelentette, az utóbbi időben egyre jobb eredményeket elérő Martin-Portuguestől kapott ki 15:12-re. 

Az isztambuli női kard Vk-hétvége vasárnap a csapatversennyel fejeződik be, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Isztambul, 166 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pusztai-Kobajasi (japán) 15:13, Szűcs-Guntura (görög) 15:13, Battai-Martin-Portugues (spanyol) 14:15, Keszei-Apithy-Brunet (francia) 10:15, Katona-Georgiadu (görög) 14:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai-Skarbonkiewicz (amerikai) 15:8, Szűcs-Eifler (német) 8:15.

Nyolcaddöntő: Pusztai-Martin-Portugues (spanyol) 12:15.

Végeredmény: 1. Manon Apithy-Brunet (francia), 2. Anne Pupinet (francia), 3. Lucia Martin-Portugues (spanyol) és Malgorzata Kozaczuk (lengyel), …9. Pusztai Liza, …32. Szűcs Luca, …53. Battai Sugár, …58. Katona Renáta, …64. Keszei Kira, …121. László Luca, …149. Pápai Zoé.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események