Rabb Krisztián 3., Galgóczy Tamás 7. a szófiai szatelliten

szept 26, 2022 | Hírek

Javában zajlanak a szezon felnőtt nemzetközi felvezető versenyei, a szatellitek. A hétvégi, szófiai férfi kard eseményen Rabb Krisztián a harmadik, Galgóczy Tamás a hetedik helyen végzett.    

A FIE versenynaptárában a 2022/23-as szezonban is a szeptember és az október a szatellit viadaloké. Ezeken az eseményeken is lehet Világkupa-pontokat szerezni – igaz, minimális mértékben -, és a junior korosztályból kiöregedettek számára jó lehetőség arra, hogy megméressék magukat a komolyabb feladatok előtt. 

Rabb Krisztián harmadik lett a szófiai szatelliten.

Ezzel élt most Rabb Krisztián és Galgóczy Tamás, a férfi kard válogatott keret két tagja. A szófiai szatelliten mindketten bejutottak a legjobb 8 közé, ahol egymással kerültek szembe. Korábbi egyéni junior Eb-ezüstérmesünk győzött, majd az elődöntőben a Vasas vívója, Somlai Béla tanítványa a későbbi győztes bolgár Sztojcsevtől szenvedett 15:13-as vereséget. 

Eredmények. Férfi kard szatellit verseny, Szófia, 48 induló. Végeredmény: 1. Todor Sztojcsev (bolgár), 2. Furkan Jaman (török), 3. Rabb Krisztián és Daniele Franciosa (olasz), …7. Galgóczy Tamás. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események