Rabb Krisztián szatellit versenyt nyert

okt 2, 2022 | Hírek

Francia vívókat maga mögé utasítva, 76 indulós Vk-szatellit versenyt nyert Rabb Krisztián a belgiumi Gentben. A Vasas 20 esztendős kardozója, Somlai Béla tanítványa ezzel 4 Világkupa-pontot szerzett.

Versenyt nyerni sosem könnyű! Pláne egy olyan viadalon, ahol a 76 induló között az olasz és francia középmezőny tagjai is megtalálhatók. Márpedig a belgiumi Gentben rendezett esemény éppen ilyen volt. Junior egyéni Eb-ezüstérmesünk, Rabb Krisztián a múlt hét végén bronzérmet szerzett a férfi kard szatellit versenyen, most ezt aranyra fényesítette! 

Rabb Krisztián múlt heti bronzát aranyra fényesítette.

Somlai Béla tanítványa a döntőben 15:13-ra verte a francia Garrigue-t, és ezzel négy Világkupa-pontot szerzett, valamint remélhetőleg olyan tapasztalatokat, melyek majd a Világkupa-szezon során is segítik őt. Gratulálunk

Eredmények. Szatellit férfi kard egyéni, Gent, 76 induló. Végeredmény: 1. Rabb Krisztián (edző: Somlai Béla), 2. Remi Garrigue (francia), 3. Benjamin Ducerf (francia) és Thomas Martine (francia).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események