Rajt: kezdődik a kadet és junior vb

márc 31, 2023 | Hírek

A junior kardozók versenyével kezdődik szombaton a plovdivi junior világbajnokság. Az előkészületek megtörténtek, mindenki a fedélzeten, kezdés magyar idő szerint reggel 8-kor. Mindenről beszámolunk!

Munkatársunk helyszíni jelentése:

Minden a helyén, kezdődhet minden idők legnépesebb kadet és junior világbajnoksága a bulgáriai Plovdivban, Persze, ez csak részben igaz… A legfontosabb része az, hiszen hatalmas mezőnnyel rajtol az esemény. Azonban, mint mindig, megoldandó feladatok akadnak bőven a nyitónap előtt. 

Ugyanakkor ez bennünket nem kell, hogy zavarjon. A magyarok első csoportja, a kard küldöttség, tizenhárom órás, problémamentes buszutazás után érkezett meg Bulgária második legnagyobb városába, és pénteken a kötelező feladatokon, az akkreditáción és a fegyverhitelesítésen is gyorsan átesett. A szállásra és a körülményekre semmi panasz nem lehet, pénteken, aki úgy gondolta, még edzeni, iskolázni is tudott, úgyhogy magyar szempontból minden a legnagyobb rendben. 

Hideg és hitelesítés. Megoldották a mieink…

Az már más kérdés, hogy milyenek a körülmények… A hatalmas, plovdivi vásár területén két pavilonban alakították ki a versenyhelyszínt. Harmincöt pást várja a vívókat, a gond csak az, hogy fűtés egyáltalán nincs, így kifejezetten hűvös van a termekben, és az időjárási előrejelzéseket nézve, ezen nem is lesz változás, mivel a következő napokra 6 fok körüli maximum hőmérsékletet, és rengeteg csapadékot jósolnak. Persze, a rengeteg résztvevő melegíti majd a termeket, de az biztos: áprilisban is kell majd a kabát errefelé. 

A nyitónapon a junior kardozók kezdik a világbajnokságot, és reményeink szerint izgalmas és eredményes hétvégét indítunk. Női kardozóink (Battai Sugár, Csonka Dorottya, Keszei Kira, Spiesz Anna) magyar idő szerint reggel 8-kor lépnek pástra, a férfiak (Petrucz Mirkó, Péch Kornél, Tóth Bertalan, Vigh Benedek) 11-kor követik őket. A négyes döntőket fél 6-tól kezdik, természetesen az eredményekről és a történésekről folyamatosan beszámolunk. 

Neuhold Sándor, a junior férfi kardcsapat válogatott edzője a következőket nyilatkozta honlapunknak a vb kezdete előtt: “Minden rendben, túl vagyunk a szokásos, verseny előtti kötelezőkön, ahol a sorban állásokat azért sikerült a lehetőségek szerint minimálisra csökkenteni. A körülmények jók, de holnaptól, már ez sem számít, csak, hogy mi történik a pástokon. Készen állunk a világbajnokságra!”

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események