Rubin Mattia és Kollár Anna a kadet tőr bajnok

dec 10, 2022 | Hírek

Érvényesült a papírforma a kadet tőr egyéni országos bajnokságon. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a férfiaknál Rubin Mattia (Tus), a nőknél Kollár Anna (Törekvés) lett az aranyérmes. 

A férfiak versenyén az Amerikából hazatérő zalaegerszegi mester, Fekete Gábor két tanítványa vívott az aranyéremért, és az utóbbi időben remek korosztályos eredményeket elérő Rubin Mattia nyerte az ob-t Szabó Bálint előtt. Mattia – akinek felkészülését mesterként Kárpáti Krisztián is segíti – két hete a budapesti kadet körversenyen lett ezüstérmes, majd nyolcaddöntős volt a lesznói junior Vk-n, most pedig nagyon magabiztosan gyűjtötte be az aranyérmet. A két bronzérmes Gergely Zoltán (FTC) és Nagy Huba (Szeged) lett. 

Rubin Mattiától a döntőt követően arról is érdeklődtünk, milyen volt az egy héttel ezelőtti junior Vk nyolcaddöntője után a hazai kadet ob-n vívnia. “Azért nem ugyanaz a két verseny, az biztos. Ott már a pillanatnyi koncentráltság hiánya, a nem megfelelő bemelegítés is azonnal visszaütött. Most belefértek az apróbb hibák is, de épp ez a feladat, hogy mindig a lehető legmagasabb szinten tudjak teljesíteni. Ma ezt szerintem sikerült jól megoldanom, és ennek nagyon örülök.”

Kollár Anna döntő tusa Badár Szonja ellenében.

A nők versenyéről ki lehet jelenteni, hogy a ranglistán élen állók uralták a mezőnyt. A budapesti körversenyen negyeddöntős Kollár Anna (Törekvés) nyerte végül a versenyt, miután egy nagyon izgalmas döntőben győzte le Badár Szonját (Halásztelek). Anna végig vezetett az asszóban, ám a vívóidő végére, 14:12-ről egyenlített Szonja, így a hosszabbítás döntött Beliczay Sándor tanítványa javára. Anna az asszója után így nyilatkozott honlapunknak: “A reggel kicsit döcögősen indult, de aztán beindult a nap. A vége izgalmas lett, de amikor az ember 14:14 után megnyeri az asszóját, akkor minden jó, ha jó a vége…” A két bronzérmes Bartus Claudia (Halásztelek) és Sperka Jázmin (Honvéd) lett. 

A kadet országos bajnokságon vasárnap a csapata versenyek következnek. 

Eredmények. Kadet férfi tőr egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 62 induló. Végeredmény: 1. Rubin Mattia (Tus, edző: Fekete Gábor, Kárpáti Krisztián), 2. Szabó Bálint (ZVE), 3. Gergely Zoltán (FTC) és Nagy Huba (Szeged), 5. Kosztolányi Hunor (Szigetszentmiklós), 6. Bódis Kristóf (Honvéd), 7. Sommer Marcell (Honvéd), 8. Bán Sebestyén (Honvéd). A döntőben: Rubin-Szabó 15:8.

Kadet női tőr egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 51 induló. Végeredmény: 1. Kollár Anna (Törekvés, edző: Beliczay Sándor), 2. Badár Szonja (Halásztelek), 3. Bartus Claudia (Halásztelek) és Sperka Jázmin (Honvéd), 5. Simon Borbála (ZVE), 6. Papp Jázmin (Csomorkány), 7. Szeverényi Sára (Törekvés), 8. Lajcsik Róza (Szombathely). A döntőben: Kollár-Badár 15:14.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események