Schnur János temetése

jan 4, 2022 | Hírek

A korábbi országos bajnok BVSC-s tőrvívó, a közelmúltban hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Schnur János temetése január 7-én, pénteken, 10 órakor lesz az Óbudai temetőben. 

Türelemmel viselt, hosszan tartó, súlyos betegségben 79 éves korában a közelmúltban elhunyt a hatvanas-hetvenes évek kiváló tőrvívója, Schnur János. A III. kerületi TTVE-ben kezdett vívni, majd az Elektromosban, míg 1968-tól a BVSC-ben folytatta versenyzői pályafutását. Többször nyert tőrcsapat országos bajnokságot a Kamuti Jenő, Fenyvesi Csaba, Kamuti László, Perjámosi Sándor, Schnur János összeállítású csapattal, velük a dobogó második és harmadik fokára is többször felállhatott. Megbízható, jó csapatember volt, lehetett rá számítani. Idősebb korában indult veterán versenyeken is, ahol Európa-bajnokságot nyert a tőrcsapattal.

Schnur János a BVSC bajnok tőrcsapatával.

Autómérnöki és műszaki tanári végzettsége volt. A civil életben számos helyen dolgozott fontos beosztásban, így például a Fővárosi Elektromos Műveknél, a MÁV Vezérigazgatóságon előadóként, a Közlekedési Minisztériumban és az LRI-nél mint titkárságvezető. Temetése 2022. január 7-én, pénteken, 10 órakor lesz az Óbudai temetőben. Emlékét megőrizzük!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események