Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

jan 29, 2023 | Archív, Hírek

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

  • Gratulálunk, egész nap fantasztikusan vívtál! Legutóbbi győzelmed után azt nyilatkoztad, hogy az elejétől érezted, megnyered a versenyt. Most is így volt?
  • Nem, nem igazán. Azért a mi fegyvernemünkben nem egyszerű két, egymást követő viadalt megnyerni… Úgy voltam vele, hogy szeretném élvezni a vívást, haladjunk lépésről lépésről előre, aztán majd meglátjuk. Végül ez lett belőle…
  • Egyetlen szoros asszód volt, az ukrán Reizlin elleni nyolcaddöntő…
  • Eddig kétszer vívtam vele tizenöt tusos asszót, mindkétszer kikaptam, legutóbb a kazanyi olimpiai kvalifikációs Vk-n, az aranyéremért. Nagyon nehéz ellenfél, de most megéreztem, hogy mit kell ellene vívni, nagyon örülök, hogy sikerült nyernem ellene. 
  • A további asszók, kívülről úgy tűnt, simán alakultak. Te is így élted át belülről?
  • Nem igazán foglalkoztam ezúttal a téttel, próbáltam asszóról asszóra haladni, élvezni a vívást, és természetesen megcsinálni azokat az akciókat, amelyeket elterveztem. Jó dolog, hogy sikerült. Úgy látszik, ez egy ilyen szezon, a hazai válogató versenyeken nem jön össze, a többin igen. Örülök a világranglistás jelenlegi harmadik helyezésemnek, most már a magyar rangsorban is szeretnék sokkal előrébb kerülni…!

Kapcsolódó hírek

Búcsú Batizi Sándortól

A Batizi-Benkő Vívócsarnokban, Gödöllőn, Batizi Sándor második otthonában vettek végső búcsút a 90. évében elhunyt nagyszerű mestertől.

Nem volt vidám a nürnbergi vasárnap

A kadet tőr európai körverseny vasárnapja nem hozott magyar sikereket. Női egyéniben három vívónk volt 32-ben, a férfi csapat a 9. helyen zárt.

A Honvéd és a BVSC nyerte a párbajtőrcsapat Mk-t

A BHSE nagyon erős csapattal, egy tussal verte az örök rivális Vasast, a férfi párbajtőrcsapat Magyar Kupa döntőjében. A nőknél a BVSC biztosan győzött.

elismerések a magyar vívósportnak

Négy elismerést vehetett át a Csampa Zsolt elnök vezette magyar delegáció a Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán. Gratulálunk az érintetteknek!

Távoli helyszíneken a jövő világversenyei

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán többek között döntöttek a 2025-ös és 26-os világversenyek színhelyéről. Egy európai város szerepel a listán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM