Spiesz Anna bronzérmes a szófiai kadet körversenyen

nov 28, 2021 | Hírek

Két szívműtét után nyert bronzérmet Spiesz Anna a szófiai kadet kard európai körversenyen, ezzel a hétvége legjobb magyar eredményét érte el. Szabó Polli a hetedik helyen zárt. 

Különleges heteken, hónapokon, éveken mehetett át Spiesz Anna. A Vasas 16 éves vívója a pandémia miatt nem juthatott ki tavaly a korosztályos világ-, illetve Európa-bajnokságra. Aztán a 21/22-es szezon azzal kezdődött számára, hogy kisebb szívproblémák miatt két versenyről kellett visszalépnie, és két beavatkozást hajtottak végre az orvosok, akik végül engedélyezték Kósa Miklós tanítványának a versenyzést. Ugyanakkor fentiek következtében a korosztályos ranglistán hátrányba került, és így érkezett el számára a szófiai kadet körverseny.

Amelyen nagyszerű vívással az elődöntőig jutott, ahol szoros mérkőzésen szenvedett 15:13-as vereséget az amerikai Possicktól és ezzel bronzérmet nyert. Szép siker, és hatalmas teljesítmény, egy ilyen háttér után itt tart Anna, és reméljük, messze nem ez az út vége… Nagy gratuláció jár Szabó Pollinak is, a BVSC vívója értékes skalpokat szerezve végzett a hetedik helyen, míg Kovács Zsanett a nyolcaddöntőig jutott. A verseny történetéhez tartozik, hogy a gödöllői körversenyt megnyerő, Svédországban élő Kónya Csenge a skandináv Covid-szabályok miatt nem tudott repülőre ülni és Szófiába utazni, a rangsor második helyén álló Domonkos Emesének pedig pozitív tesztje miatt kellett otthon maradnia. 

Férfi kardcsapatban a Csoba Botond, Godó Frigyes, Hanzély Zsombor, Vajda Oszkár összeállítású válogatott a hetedik helyen végzett, miután a négy közé jutásért egyetlen tussal szenvedett vereséget 45:44-re az Egyesült Államok csapatától. 

Eredmények. Kadet női kard európai körverseny, Szófia, 192 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Spiesz-Szokolova (orosz) 15:9, Szabó-Wieckiewicz (lengyel) 15:8, Kovács-Bognár 15:14, Csonka-Papateodoru (görög) 12:15, Felföldi-Chioldi (amerikai) 9:15, Bende-Marsee (amerikai) 13:15, Gömöri-Hirschfeld (német) 5:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Spiesz-Papateodoru (görög) 15:6, Szabó-Freedman (amerikai) 15:8, Kovács-Engelman-Sanz (amerikai) 15:13.

Nyolcaddöntő: Spiesz-Atanaszova (bolgár) 15:6, Szabó-Mika (amerikai) 15:14, Kovács-Nejkova (bolgár) 14:15.

Negyeddöntő: Spiesz-Possick (amerikai) 15:10, Szabó-Shoman (amerikai) 8:15.

Elődöntő: Spiesz-Shoman (amerikai) 13:15.

Végeredmény: 1. Magda Skarbonkiewicz (amerikai), 2. Jenna Shoman (amerikai), 3. Spiesz Anna (edző: Kósa Miklós, válogatott edző: Gulácsi Ferenc) és Emma Nejkova (bolgár), …7. Szabó Polli (edző: Bódy Benjámin, válogatott edző: Gulácsi Ferenc), …14. Kovács Zsanett, …37. Gömöri Gréta, …42. Bognár Liza, …48. Csonka Dorottya, …50. Bende Barbara, …54. Felföldi Nóra. A döntőben: Skarbonkiewicz-Shoman 15:9.

Kadet férfi kardcsapat európai körverseny, Szófia, 42 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Oroszország 4 45:32, Magyarország 2-Egyesült Államok 32:45.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 3 45:39.

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 44:45.

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Oroszország, 3. Törökország, …7. Magyarország (Csoba Botond, Godó Frigyes, Hanzély Zsombor, Vajda Oszkár), …21. Magyarország 2 (Drobni Botond, Fülöp Zsombor, Péch Kornél, Tfirst Balázs),  A döntőben: Egyesült Államok-Oroszország 45:43.

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM