Sportágunk a karanténban (4. rész) – Decsi András

máj 2, 2020 | Hírek

Furcsa, nehéz, de fegyelmezett napokat él sportágunk. Vívóinkat, mestereinket, szakembereinket látogatja meg fényképészünk, Kovács Márton. Fotók és mondatok - miként telik a karantén.

Az Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes férfi kardcsapat vezetőedzőjét, a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron mesterét, Decsi Andrást látogattuk meg árpádföldi otthonában akkor, amikor éppen a szöuli Grand Prix-ről kellett volna hazatérnie… 

Decsi András, aki éppen elmereng a jövőről: “Valóban mindent egész másként gondoltunk, de már bőven volt időnk feldolgozni azt, ami történt. A bizonytalanság elég rossz érzés, és azért a jövővel, a folytatással kapcsolatosan továbbra is rengeteg a kérdőjel. Arra viszont gondolni sem akarunk, hogy jövőre nem lesz olimpia.”

Decsi András, a gólszerző: “Nyolc éves lesz idén a fiam, Martin. Őt jobban vonzza egyelőre a vívásnál a jégkorong és a futball. Talán az egyedüli pozitívuma a mostanában történteknek, hogy sokkal több időm jut a gyerekekre, elvégre lassan két hónapja gyakorlatilag otthon vagyunk.”

Decsi András és a laptop: “A laptop főszereplője lett az életemnek. Reggelente, délelőttönként a gyerekekkel tanulunk. Délután elemzek, és tartom a kapcsolatot a többiekkel. Áron Siófokon van, Csanád Gödöllőn, Tomi a szomszédban, Andrisról meg e sorozat mindent elárult. Valamennyien karban tartják magukat, és várjuk a jövőt, tervezzük az újrakezdést.”

Decsi András, a mester: “Linda tíz éves, és harmadik esztendeje vív. Klubunkban, a KVSE csoportjában készül, és remélem, továbbviszi majd a családi hagyományokat. Most vele is többet tudok foglalkozni, otthon iskolázni is tudunk. Versenyen még nem indult, az kicsit még odébb van. De arra sem kell sokat várni!”

Decsi András, a kertész: “A magas ágyásomon dolgozom éppen. A csepegtető rendszert készítem elő, és azóta már a palántákat is elültettem. Paprika, paradicsom, több különböző fűszernövény került az ágyásba. Az előző években jó termésem volt, remélem, így lesz ezúttal is.”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események