Sportösztöndíj pótfelvételi felhívás – Nemzeti Közszolgálati Egyetem

aug 1, 2023 | Hírek, Kard Információk, Párbajtőr Információk, Tőr Információk

A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII.29.) Korm. rendelet 22. § (2)-(3) bekezdései, lehetőséget teremtenek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (továbbiakban: Egyetem) részére, hogy államtudományi, katonai és rendészeti képzési területre, nem […]

A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII.29.) Korm. rendelet 22. § (2)-(3) bekezdései, lehetőséget teremtenek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (továbbiakban: Egyetem) részére, hogy államtudományi, katonai és rendészeti képzési területre, nem önköltséges alapképzési szakokra – az Egyetem által meghatározott feltételek megléte esetén – sportösztöndíjas hallgatókat pótfelvételi alkalmával vegyen fel. Az Egyetem összeállította az a feltételrendszert, melyet a sportösztöndíjak odaítélése esetén figyelembe kell venni. 

Pótfelvételi esetén az alábbi szakokra lesz lehetőség jelentkezni 2023 július 28. és augusztus 6. között.

NKE ÁNTK – nemzetközi igazgatási ALA

NKE RTK – rendészeti igazgatási (biztonsági) ANA

NKE RTK – rendészeti (bevándorlási) ANA  /ide csak azok jelentkezhetnek, akik az alkalmassági vizsgálaton alkalmas minősítéssel rendelkeznek/

NKE RTK – rendészeti (határrendészeti rendőr) ANA /ide csak azok jelentkezhetnek, akik az alkalmassági vizsgálaton alkalmas minősítéssel rendelkeznek/

NKE RTK – rendészeti igazgatási (határrendészeti) ANA /csak hivatásosoknak/

NKE RTK – katasztrófavédelem (katasztrófavédelmi műveleti) ALA

A részletes pályázati felhívás az alábbi linken található:  https://www.uni-nke.hu/oktatas/sportosztondij

A Sportösztöndíj rendszer a 2023/2024. tanév általános felvételi eljárása során is elérhető.

Tájékoztatjuk a felsőoktatási pótfelvételi előtt álló, kiemelkedő eredményekkel rendelkező sportolókat – kettős karrierjük tervezése érdekében – hogy, a sportösztöndíj pótfelvételijének lehetőségére, 2023. augusztus 7-ig van lehetőségük jelentkezni.

A Sportösztöndíj rendszerrel kapcsolatosan felmerülő kérdés esetén keressék, Sárkányné Happ Patríciát, a  Sarkanyne.Happ.Patricia.Gabriella@uni-nke.hu e-mail címen.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események