Szabad hétvége a felnőtteknek, hajrá a junioroknak

febr 14, 2019 | Hírek

Az év eleje óta először lesz olyan hétvége, hogy nem rendeznek felnőtt Világkupa-versenyt. A juniorok viszont hajráznak, minden fegyvernemben lesz Vk, négyben komoly magyar érintettséggel.

Sokszor leírtuk már, most talán utoljára szögezzük le – azzal, hogy szeptember helyett novemberben kezdődik a junioroknak a Világkupa-idény, nagyon besűrűsödött a szezon ezen szakasza. Így fordulhat elő, hogy a foggiai kadet és junior Európa-bajnokság február 22-én kezdődik, ám ezen a hétvégén még Világkupa-versenyeket redeznek – valamennyi fegyvernemben. 

Mielőtt azonban ezt részleteznénk, kezdjük a hétvégét a felnőttekkel – akik pillanatnyi lélegzethez, pihenőhöz jutnak, egyetlen Világkupa-, vagy Grand Prix-verseny sem lesz a víkenden. Több ilyen “eset” aztán nem is fordul elő egészen az áprilisi kadet és junior világbajnokságig – azt követően pedig igazán élesbe fordul a történet: megkezdődnek az olimpiai kvalifikáló versenyek, majd jön az Európa-bajnokság és a budapesti világbajnokság…

No de, ennyire azért ne szaladjunk előre, maradjunk a junioroknál. Négy hétvégi Vk-viadal számít a hazai válogatás utolsó állomásának, és talán egyedül férfi párbajtőrben tűnik egyértelműnek a helyzet az Eb- és vb-csapat összeállítását illetően, e fegyvernem bázeli Vk-jának nem ez lesz elsősorban a fő kérdése. Ugyanakkor női tőrben, női párbajtőrben és férfi kardban több nyitott helyzet akad ezen a téren, így aztán szombaton a franciaországi Dijonban (női párbajtőr) és a Párizs melletti Dourdanban (férfi kard), valamint a Bécs melletti Mödlingben (női tőr) ez is tétje lesz az egyéni Világkupának. Egyetlen helyszínen akadnak neves hiányzók a mieink közül, a dijoni viadalt Muhari Eszter és Büki Lili kihagyja. Egyrészt, ők kadetként már a juniorok között is biztosították részvételüket a közelgő foggiai Eb-n, másrészt két tehetségünk számtalan megmérettetés után végre az Európa-bajnokságra koncentrálhat… Vasárnap valamennyi helyszínen csapatversenyt rendeznek, hajrá, magyarok! 

Idehaza is lesz program: junior női kardban rendezik pénteken az utolsó Magyar Kupa-fordulót, e fegyvernemben ugyancsak ez dönt majd az Eb-részvételt jelenthető ranglistanegyedik hely kérdéséről. 

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM